REKORDER POD NOŽ

Veliki šampion stradao na skijanju: Težak udarac, ali nije tragedija

22.03.2016 u 13:49

Bionic
Reading

Proslavljeni austrijski skakač na skijama Gregor Schlierenzauer teško je ozlijedio desno koljeno na skijanju u Kanadi te ga čeka operacija križnog ligamenta i dugotrajan oporavak, objavio je u utorak Austrijski skijaški savez

Prema Schlierenzauerovim riječima, operativnom zahvatu će biti podvrgnut krajem ožujka ili početkom travnja, a liječnici predviđaju da će mu za potpuni oporavak i povratak na skakonice trebati oko osam mjeseci.

'Ovo je težak udarac, ali nije tragedija', izjavio je bivši svjetski prvak i donedavni vlasnik rekordnog broja osvojenih bodova i ostvarenih pobjeda u jednoj sezoni, dok mu ih nije preoteo fenomenalni Slovenac Peter Prevc.

Schlierenzaueru je, ipak, još uvijek ostao rekord od 53 pojedinačne pobjede u Svjetskom kupu. Prošla sezona mu je bila za zaborav, a prekinuo ju je već početkom siječnja, nakon natjecanja u Innsbrucku na trećoj stanici Novogodišnje turneje.

Ipak, prođe li sve u redu s operacijom i rehabilitacijom, popularni 'Schlieri' bi mogao biti spreman za prve nastupe baš na sljedećoj Novogodišnjoj turneji, a nema sumnje da će mu jedan od glavnih ciljeva biti priprema za nastup na Svjetskom prvenstvu koje je na programu krajem veljače i početkom ožujka 2017. u finskom Lahtiju, gdje će pokušati obogatiti svoju kolekciju od 11 medalja.