kako je to moguĆe?

Veliki problemi saudijskih bogataša na čelu Newcastlea, njihove 'nemoralne ponude' nisu impresionirale niti jedno zvučno trenersko ime, a klub je u zoni ispadanja

01.11.2021 u 08:02

Bionic
Reading

Novi vlasnici Newcastle Uniteda, Saudijci vezani uz fond PIF a na čijem je čelu Yassir Al-Rumayyan, prije nešto više od desetak dana otpustili su trenera Stevea Brucea. No, niti njegov nasljednik, Graeme Jones ne bilježi bolje uspjehe, pa čelnike kluba već polako hvata nervoza, jer klub je na pretposljednjem mjestu, a za bijeg iz zone ispadanja, već sada im nedostaje šest bodova. Uz sve to, ni jedno od velikih i zvučnih trenerskih imena nije impresionirano njihovim projektom

Naime, prema javnosti dostupnim informacijama, niti jedno od velikih trenerskih imena a koje se povezivalo s klupom Newcastlea ne želi sjesti na trenersku klupu Svraka, bez obzira na ogromnu plaću koja im je ponuđena. nudi, a prema pisanju britanskog Mirrora do sada su ponude odbili Jose Mourinho, Steven Gerrard, Erik ten Hag, Andrea Pirlo, Brendan Rodgers, Antonio Conte...

'Potpisao sam ugovor na tri godine s Romom i ništa me ne može natjerati da napustim ove momke', odgovorio je nedavno Jose Mourinho na upit o mogućem povratku na Otok.

Isti odgovor stigao je i od trener Glasgow Rangersa Stevena Gerrarda, pa su gazde Newcastlea pokušavali nagovoriti i trenera Ajaxa Ten Haga.

'Ne reagiram i ne ulazim u razne špekulacije. Imam odličan posao i veliku ulogu u Rangersu i samo mi je to u fokusu', pojasnio je Gerrard.

'Hoće li Newcastle sljedeće sezone igrati u Championshipu ili Ligi prvaka? To je ono što ne zanima Ten Haga. Sad je s Ajaxom blizu plasmana u nokaut fazu elitnog natjecanja', rekao je izvor blizak nizozemskom treneru za Mirror.

Također, uz klupu Newcastlea vezalo se i Franka Lamparda i Zinedinea Zidanea, ali i njih su dvojica poslali negativne odgovore na adresu kluba sa sjeveroistoka Engleske.

Milijuni koje je u klub odlučio uložiti kontroverzni princ Mohammed bin Salman očigledno nisu dovoljni, a Newcastle je u problemima jer trenutno se nalaze na samom dnu tablice, s tek četiri osvojena boda. Lošiji od njih tek je Norwich City sa samo dva boda.