RUMUNJ I DANAC

Velikani iz sjene: Samo su oni igrali u svim 'ligama petice'

29.03.2014 u 16:31

Bionic
Reading

Iako francuska nogometna liga trenutno po Uefinom koeficijentu nije među pet najjačih prvenstava Europe, i dalje kotira kao član mitske 'petice'. Mnoge zvijezde selile su se unutar toga odabranog društva, ali samo su dvojica spojili svih pet liga

Dugo nikome nije uspjelo spojiti nastupe u pet najjačih nogometnih liga Europe, a prvi koji je uspio bio je legendarni rumunjski napadač Florin Raducioiu. Sa 20 godina otisnuo se iz matičnog bukureštanskog Dinama i potpisao za Bari. U Italiji je u iduće četiri godine nastupao još za Veronu, Bresciu i Milan, te 1994. nastavio 'lov'.


Potpisao je za Espanyol, dvije godine kasnije i za West Ham, a malo zatim i za Stuttgart. Ostala mu je bila još Francuska a tamo je došao 2001. i u dresu Monaca zaokružio ostvarenje za pamćenje.

Răducioiu je jedini igrač koji je zabijao u svih pet najjačih liga

Christian Poulsen tada je tek kretao. Do svoje 22. godine igrao je u danskoj ligi, a tada je 2002. prešao u Schalke gdje se zadržao pune četiri godine. Nije bio klasična 'ptica selica' i zbog toga je njegovo ostvarenje posebno raritetno i vrijedno. Nakon Schalkea dvije godine je igrao za Sevillu, pa dvije za Juventus i tada je prešao u liverpool gdje se zadržao jednu sezonu. Rumunju se pridružio u kolovozu 2012. godine kada je potpisao za francuski Evian i tako kompletirao 'svoju peticu'. Danas nastupa za Ajax.

Poulsen je zadnji vezni na kojega se možete osloniti