JUVENTUS - REAL 2:1

Velika pobjeda Juventusa za neizvjestan uzvrat u Madridu

05.05.2015 u 22:40

  • +16

Liga prvaka polufinale: Juventus - Real Madrid

Izvor: Reuters / Autor: Stefano Rellandini

Bionic
Reading

Nogometaši Juventusa demantirali su brojne prognozere kako će biti 'lagan zalogaj' Realu. 'Stara dama' stigla je do velike 2:1 pobjede i sasvim sigurno uzbudljivog uzarata na santiago Bernabeuu koji je na rasporedu sljedeće srijede (13. svibnja)

U prvom susretu polufinala nogometne Lige prvaka Juventus je u Torinu pobijedio Real Madrid 2:1 i s golom prednosti putuje na Santiago Bernabeu na uzvrat koji je 13. svibnja.

Juventus je poveo pogotkom bivšeg napadača Reala Alvara Morate u 9. minuti, a izjednačio je Cristiano Ronaldo u 27. minuti. Torinska 'Stara dama' je u 58. minuti stigla do novog vodstva i to iz kaznenog udarca kojeg je realizirao Carlos Tevez. Kazneni udarac je skrivio Carvajal oborivši upravo argentinskog napadača.

Real je bio oslabljen neigranjem našeg Luke Modrića i francuskog napadača Karima Benzeme, dok kod Juventusa nije bilo Paula Pogbe i Asamoaha.


Juventus je posljednji put u polufinalu Lige prvaka bio prije 12 godina i to upravo protiv Reala. U prvom susretu Real je slavio 2-1, no Juve je u uzvratu s Igorom Tudorom u sastavu pobijedio 3:1 i ušao u finale, no u završnom ogledu na Old Traffordu torinski sastav je izgubio od Milana nakon izvođenja jedanaesteraca. Od mnogih zvijezda koje su tada igrale za Juve i Real u sastavima su ostali još jedino vratari Gianluigi Buffon i Iker Casillas.

Juve je sjajno ušao u utakmicu i već u šestoj minuti Morata je opasno zaprijetio suparničkim vratima, no Casillas je obranio. Ipak, dvije minute kasnije 'Stara dama' je povela. Carlos Tevez je pucao, Casillas je obranio, a Morata postigao pogodak svom bivšem klubu. Europski prvak je uzvratio u 27. minuti, a strijelac je bio Ronaldo koji zabio 54. gol ove sezone u svim natjecanjima i rekordni 76. u Ligi prvaka. James je prošao između Vidala i Bonuccija i ubacio loptu na drugu vratnicu gdje je Ronaldo poentirao glavom. 'Kraljevski klub' je 41. minuti mogao do potpunog preokreta. Isco je sjajno ubacio, a James sa svega nekoliko metara udarcem glavom uzdrmao vratnicu.

Torinska 'Stara dama' je u 58. minuti stigla do novog vodstva i to iz kaznenog udarca kojeg je realizirao Carlos Tevez. Kazneni udarac je skrivio Carvajal oborivši upravo argentinskog napadača. U sudačkoj nadoknadi Fernando Llorente je mogao zabiti i treći gol za talijanskog prvaka, no slabo je reagirao.

U drugom polufinalnom ogledu u srijedu se sastaju Barcelona i Bayern.

Liga prvaka, Završnica

Juventus 2 1 Real Madrid
<

Strijelci

1:0 Morata (8') 2:0 C. Tévez (11m, 57')

Sastavi

G. Buffon I. Casillas
G. Chiellini R. Varane
L. Bonucci Pepe
S. Lichtsteiner Marcelo

M

D. Carvajal
C. Marchisio S. Ramos
Morata (78' F. Llorente)

M

A. Pirlo J. Rodríguez

F

Isco (63' J. Hernández)
S. Sturaro (64' A. Barzagli) C. Ronaldo
C. Tévez (86' R. Pereyra) G. Bale

Žuti kartoni

L. Bonucci 5'
C. Tévez 46'

F

56'
G. Chiellini 90'