Svjetsko prvenstvO

Vaterpolisti Španjolske do prvog mjesta u skupini, a zna se što to znači za Hrvatsku

09.02.2024 u 14:23

Bionic
Reading

Vaterpolisti Španjolske svladali su reprezentaciju Australije s 15:9 (4-2, 2-3, 4-2, 5-2) u utakmici 3. kola skupine A Svjetskog prvenstva u Dohi te su grupni dio natjecanja završili s maksimalnih devet bodova

Strijelce aktualnih europskih prvaka su predvodili Alberto Munarriz, Miguel de Toro i Fran Valera svaki sa po tri pogotka, dok je kod Australaca najefikasniji bio Dubrovčanin Jacob Merčep s tri gola.

Španjolska je osvojila prvo mjesto i izravno se plasirala u četvrtfinale, dok će Australija igrati u osmini finala, baš kao i Hrvatska koju od 14 sati čeka dvoboj protiv reprezentacije Južne Afrike koja je na začelju bez ijednog boda.

Hrvatska i australska reprezentacija će suparnike u osmini finala doznati po završetku dvoboja u skupini B, Grčka - Francuska (17 sati) i Brazil - Kina (18.30).

Ne bude li iznenađenja, Hrvatska će kao drugoplasirana u skupini igrati protiv pobjednika dvoboja Brazil - Kina, što bi izabranike Ivice Tucka u četvrtfinalu vodilo na pobjednika skupine C, a to će najvjerojatnije biti reprezentacija Srbije.

Crna Gora je svladala Japan s 13-11 (3-2, 2-3, 4-0, 4-6) te na taj način vjerojatno osigurala drugo mjesto u skupini C. U zadnjoj utakmici ove grupe vodeća Srbija će igrati protiv reprezentacije SAD-a (15.30 sati).

U skupini D Mađarska je s 28-1 svladala Kazahstan, a kazahstanski vaterpolisti su do jedinog pogotka došli 3:46 minuta prije kraja dvoboja pri vodstvu Mađara 24-0, a strijelac je bio Aleksandr Jeremin. Mađarsku reprezentaciju predvodio je Vince Vigvari s pet golova.

Italija je osvojila drugo mjesto, a za kraj je svladala Rumunjsku sa 16-10. Rumunji će kao trećeplasirani igrati u osmini finala.

Standings provided by Sofascore