dvostruko slavlje

Vaterpolisti i vaterpolistice splitskog Jadrana osvajanjem Kupa ispisali su klupsku povijest

19.12.2021 u 22:10

Bionic
Reading

Vaterpolisti i vaterpolistice splitskog Jadrana osvajači su Kupa Hrvatske za ovu godinu, što je i za jedne i za druge povijesni prvi trofej u domaćim natjecanjima pod okriljem Hrvatskog vaterpolskog saveza

Splićani su u finalnom dvoboju odigranom na bazenu Mladosti u Zagrebu pobijedili Jug Adriatic osiguranje 14:11 (5:1, 5:5, 2:0, 2:5).

Jadran je otvorio utakmicu sa četiri uzastopna pogotka, a nakon tri minute igre u drugoj četvrtini prednost Splićana je bila 8.2. Dubrovčani su uspjeli spojiti tri gola i doći na 8:5, ali Jadran je do kraja treće četvrtine opet otišao na +6 (12:6), što je za igrače Juga bilo nedostižno.

Jadran je do pobjede predvodio Luka Bukić s pet golova, a po dvaput su se u strijelce upisali Jerko Marinić Kragić, Zvonimir Butić i Anđelo Šetka. Najbolji strijelac poraženih bio je Grk Stilianos Argiropoulos s pet golova.

  • +5
Vaterpolo: Jadran - Jug, finale Hrvatskog vaterpolo kupa, 19.12.2021. Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX

Luka Bukić je proglašen najboljim igračem 30. izdanja završnog turnira Kupa Hrvatske.

U finalu Kupa za vaterpolistice Jadran je 13:12 svladao zagrebačku Mladost boljim izvođenjem peteraca. Nakon četiri četvrtine rezultat je bio 10:10, a u udarcima s pet metara Splićanke su bile uspješnije 3:2.

Ivana Butić je predvodila pobjednice sa četiri pogotka, a dva je postigla Bruna Barišić. Kod Mladosti je najbolja s četiri gola bila Emmi Miljković, a dvaput je mrežu zatresla Ria Glas.