NHL LIGA

Vancouverov veliki trijumf protiv aktualnih prvaka

24.03.2013 u 09:48

Bionic
Reading

Corey Schneider je obranio svih 20 udaraca za šesti ''shutout'' karijere i predvodio hokejaše Vancouvera do gostujuće pobjede (1-0) protiv aktualnog prvaka NHL lige - Los Angelesa

Mason Raymond je bio jedini strijelac za Canuckse kojima je to bila treća uzastopna pobjeda. Kingsi, pak, prvi put nakon veljače prošle godine nisu uspjeli postići pogodak u dvije utakmice zaredom.

Vancouver dijeli prvo mjesto u Sjeverozapadnoj diviziji s Minnesotom koja je u subotu došla do pete pobjede zaredom. Na svome je ledu svladala San Jose s 2-0 pogocima Zacha Parisea i Jareda Spurgeona. Niklas Bäckström je skupio 33 obrane za prvi ovosezonski ''shutout'', a vrijedi istaknuti i dvije asistencije Ryana Sutera.

Toronto je pobijedio Boston s 3-2 i na taj način prekinuo niz od osam poraza protiv Bruinsa. Iako su gosti imali znatno veći broj udaraca prema golu (33-13), slavili su Kanađani za koje su strijelci bili Nazem Kadri, Mikhail Grabovski i Frazer McLaren.

Istaknimo i poraz vodećeg sastava Sjeveroistočne divizije Montreala koji je pred svojim navijačima izgubio od Buffala. Thomas Vanek je bio dvostruki strijelac za Sabrese kojima je to treća uzastopna pobjeda.

NHL liga, subota:

Los Angeles - Vancouver 0-1
Ottawa - Tampa Bay 5-3
Minnesota - San Jose 2-0
New Jersey - Florida 2-1
Toronto - Boston 3-2
Montreal - Buffalo 1-2
Nashville - Columbus 5-2
Dallas - Colorado 5-2
Edmonton - St. Louis 0-3