VJERUJEMO I NADAMO SE....

Van der Sar ostaje u splitskom KBC-u; Ajaxova objava zabrinula navijače

08.07.2023 u 14:11

Bionic
Reading

Proslavljeni nizozemski nogometni vratar Edwin van der Sar (52) u petak je zaprimljen u splitski Klinički bolnički centar zbog neuroloških problema

Van de Sar je smješten na Klinici za neurologiju i u tijeku je dijagnostika, a i liječenje. Van der Sar je helikopterom s Hvara dovezen u splitski KBC.

Iz Van der Sarova bivšeg kluba Ajaxa objavili su kako je hospitaliziran zbog krvarenja u mozgu.

Naravno, s obzirom na Van der Sarovu ulogu u povijesti Ajaxa, jasno je da prate sve što se događa. Sada je iz kluba stigla nova objava.

'Edwin van der Sar ostaje na intenzivnoj do daljnjeg. Njegovo je stanje stabilno, ali zabrinjavajuće. Ajax dijeli informacije u ime njegove supruge Annemarie van der Sar. Obitelj Van der Sar je zahvalna i duboko dirnuta svim porukama podrške', objavio je Ajax.

Van der Sar je tijekom igračke karijere bio jedan od glavnih igrača ubitačne Ajaxove generacije iz 90-ih godina, koja je 1995. godine osvojila Ligu prvaka.

S Manchester Unitedom je osvojio četiri naslova engleskog prvaka i Ligu prvaka 2008. godine, igrao je još za Juventus i Fulham, a krajem svibnja napustio je funkciju direktora u Ajaxu.

Jedanaest godina je proveo na toj poziciji u svom matičnom klubu, a tijekom većine njegovog mandata Ajax je bio dominantan u Nizozemskoj te je 2018. godine stigao i do polufinala Lige prvaka.