NAJDALJE BACA KUGLU

Valentina Mužarić vlasnica je novog atletskog rekorda

11.04.2012 u 15:00

Bionic
Reading

Hrvatska bacačica kugle 19-godišnja Valentina Mužarić proteklog je vikenda na natjecanju u Floridi osvojila prvo mjesto i s rezultatom od 16.82 metara postavila novi hrvatski rekord, te ispunila normu (16.40) za nastup na Europskom prvenstvu koje će se od 27. lipnja do 1. srpnja održati u Helsinkiju

Ovaj uspjeh članice zagrebačke Mladosti tim je veći ako se zna da se bacanjem kugle bavi nepune dvije godine i da je na studij u Ameriku na sveučilištu Virginia Tech otišla da bi mogla trenirati i studirati poslovno upravljanje.

Nakon nastupa na Floridi Valentina Mužarić će za Virginia Tech Hokiese nastupiti na još nekoliko jakih natjecanja u SAD-u prije odlaska ne Europsko prvenstvo na kojem, po vlastitim riječima, nema visokih očekivanja jer je za nju veliki uspjeh što se uspjela kvalificirati na EP nakon relativno kratkog bavljenja atletitom.

Ali, ambicije nove hrvatske rekorderke za ovu godinu neće završiti nastupom u Helsinkiju, već planira ispuniti i B olimpijsku normu (17.20 m) do koje joj nedostaje samo 38 centimetara.