SAMO ZA TPORTAL

Vahid Halilhodžić nije se ustručavao reći što je najveći nedostatak Hrvatske

22.11.2023 u 07:57

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija izborila je svoje sedmo Europsko prvenstvo od proglašenja neovisnosti, a dosad su Vatreni propustili samo jedan Euro, onaj 2000. godine u Belgiji i Nizozemskoj. No dolaskom izbornika Dalića, Hrvatska je na svim dosadašnjim natjecanjima prolazila skupinu, i u kvalifikacijama i na turniru. A hoće li to uspjeti napraviti i u Njemačkoj?

Bosanskohercegovački nogometni stručnjak, 71-godišnji Vahid Halilhodžić, koji je dio svoje trenerske karijere proveo i vodeći zagrebački Dinamo, kada je stekao brojne simpatizere, nikad nije skrivao što misli.

Tako je i ovog puta komentirao posljednju utakmicu hrvatske reprezentacije i pobjedu 1:0 nad Armenijom. Pobjedu vrijednu tri boda i potvrde plasmana na Euro 2024.

'Rekli bismo - rutinska pobjeda. I igralo se tek toliko da se utakmica pobijedi. A to je ustvari za Hrvatsku i bilo najvažnije', rekao je u uvodu razgovora za tportal legendarni Vaha.

Iako je pobjeda ostvarena bez nekakve 'lude izvedbe', sve je bilo na strani Hrvatske. Izuzev perioda od nekoliko minuta sredinom prvog poluvremena, kada je Hovhannisyanov udarac sjajnom reakcijom zaustavio Livaković.

'Imala je Hrvatska dominaciju, imala je posjed lopte, više udaraca. Ali najzreliju priliku imali su Armenci. No svaki put kada gledam utakmice Hrvatske, Livaković obrani jednu, dvije stopostotne prilike za suparnike. Tako je bilo i ovog puta. Da to nije napravio, tko zna kako bi se rezultat razvijao. Ipak, kvaliteta se vidjela i Hrvatska je odigrala upravo onoliko koliko je trebala da pobijedi u ovoj utakmici. To je ustvari bilo i najvažnije. Osjetio se veliki pritisak zbog značenja utakmice. Vjerojatno je sve to izazvalo i mali nemir kod igrača.'

Ipak, dodao je Halilhodžić nešto što nam nije drago čuti.

'Nivo koji je Hrvatska nekad imala danas više nema. I ako na Euru u Njemačkoj misli napraviti neki veći uspjeh, morat će jako podići taj nivo.'

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'

Što ovoj Hrvatskoj najviše nedostaje? Prije ste spominjali pravog napadača.

'Evo, u ovoj utakmici napadač (Ante Budimir, op.a.) je zabio gol. Jer imali ste napadača koji ima dobru igru glavom. Ustvari, u takvoj utakmici, u kojoj se protivnik brani zgusnutom obranom i niskim defenzivnim blokom, kada je koncentracija bila u sredini 16-erca, jedino se ubačajima sa strane može doći do te prilike. Tako je Budimir i zabio gol. Ali hrvatski nogomet nema igrače tipa Bokšić, Mandžukić i Šuker i još ih uvijek traži', završio je Halilhodžić.

  • +41
Hrvatska - Armenija Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL
Standings provided by Sofascore