slalom, adelboden

Filip Zubčić od silne želje za što boljim rezultatom promašio vrata i morao je odustati; u drugom 'laufu' nema ni Rodeša, Vidovića i Kolege

10.01.2021 u 10:01

Bionic
Reading

Francuz Clement Noel bio je najbrži u prvoj vožnji slaloma Svjetskog kupa u švicarskom Adelbodenu, a nijedan od četiri hrvatska skijaša nije uspio izboriti drugu vožnju.

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić odustao je u prvoj vožnji slaloma nakon što je sa startnim brojem 16 na samom početku staze 'zahaklao' vrata. Zubčić je u prethodna dva dana zauzeo dva druga mjesta u veleslalomu u Adelbodenu, ali nije uspio nastaviti sa sjajnim rezultatima i u slalomu.

Na prošlom slalomu u Zagrebu Zubčić je petim mjestom ostvario rezultat karijere u ovoj disciplini.

Istok Rodeš je sa startnim brojem 32 zaostao 2.51 sekundi za vodećim, što mu je bilo dovoljno za 37. mjesto, a do plasmana u drugu vožnju nedostajalo su mu 43 stotinke.

Matej Vidović je imao startni broj 57, a zauzeo je 44. poziciju s 2.92 sekundi zaostatka za Noelom, dok je Samuel Kolega odustao. Obojica su na prošlom slalomu u Zagrebu ostvarili plasmane karijere.

Noel vodi sa 41 stotinkom prednosti ispred sunarodnjaka Victora Muffat-Jeandeta, dok trećeplasirani Švicarac Loic Meillard zaostaje 42 stotinke.

Druga vožnja kreće u 13.30 sati.

  • +8
Snow Queen Trophy, muški slalom na Sljemenu 2020. Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL