NAKON DVIJE UTAKMICE

Uz povoljno suđenje i publiku, rukometašice ispale!

10.12.2014 u 22:08

Bionic
Reading

U susretu drugog kola C skupine Europskog prvenstva hrvatske rukometašice su u Varaždinu izgubile od Njemačke s 26-24 (13-14), te ostale bez prilike da se bore za drugi krug. Nisu pomogli niti golovi Andree Penezić, niti činjenica da su naše igračice čak 12 minuta više na terenu imale brojčanu prednost

Hrvatske rukometašice su s porazima protiv Šveđanki (30-28) i Nijemica (26-24) ispale sa EP-a, kojemu smo bili domaćini, i to nakon samo dva odigrana kola. Izabranice Vladimira Canjuge su najvaljivale borbu za medalju, ali se naše rukometašice podlegle velikom pritisku, izgubile prve dvije utakmice, te s obzirom da su Nizozemke i Šveđanke odigrale neriješeno, postala prva reprezentacija koja je izgubila sve šanse za plasman u drugi krug.

Hrvatska je protiv Njemačke pala u samoj završnici, u igri nas je držala sjajna Andreja Penezić, prvi strijelac utakmice s 13 pogodaka, no ona nije mogla sama. Već početkom utakmice Hrvatska je ostala bez Mirande Tatari, a time i bez opcija u napadu, dok su Nijemice znale iskoristiti naše tehničke pogreške. Porazno djeluje podatak na naše igračice nisu ubilježile niejdno isključenje, a Nijemice su 10 minuta igrale s igračicom manje, no ni to nije pomoglo.

Uz Penezić, kod naših je Sonja Bašić dala tri zgoditka, dok su Nijemice prevodile Susann Mueller i Evgenija Minevskaja s po pet golova, uz 13 obrana vratarke Schuelke. U prvom dijelu, kojeg je Hrvatska dobila s 14-13, briljirala je Penezić s osam zgoditaka iz deset udaraca, no u 12. minuti se teže ozlijedila Miranda Tatari za koju je prcvenstvo najvjerojatnije gotovo. Hrvatice su u 27. minuti imale prednost od tri gola (13-10), no na odmor se otišlo sa samo +1 za Hrvatsku. U drugom dijelu u 41. minuti Hrvatska je povela s 19-17, ali to nije dugo trajalo jer su pet minuta prije kraja Nijemice povele s 24-22. U zadnje četiri minute Elez je neobjašnjivo dvaput izgubila loptu, a dvije minute prije kraja Nijemica Susanne Mueller je zabila za 26-23 i to je bio kraj nada za Hrvatsku.

Nizozemska i Švedska imaju po 3 boda, Njemačka dva, a Hrvatska je bez bodova i šansi da se plasira među prve tri ekipe.

U ranije odigranom susretu skupine C Nizozemska i Švedska su igrale 30-30. U zadnjem kolu za dva dana Hrvatska igra protiv Nizozemske, dok se u drugom susretu sastaju Švedska i Njemačka.

HRVATSKA - NJEMAČKA 26-24 (14-13)

Pred 2500 gledatelja u Areni varaždin sudili su Florescu i Duta iz Rumunjske.

HRVATSKA: Žderić, Jelčić; Tatari , Benko, Grubišić, Gaće 1, Mićijević 1, Horvat 2, Elez 1, Penezić 13 (2), Ježić 1, Zebić, Milanović-Litre 1, Džono, Marić 1, Bašić 3.

NJEMAČKA: Schuelke, Woltering; Zapf, Lang, A. Mueller 1, Loerper, Minevskaja 5 (3), Naidzinavuicius, Steinbach, Althaus 3, Nadgornaja 3, S. Mueller 5, Huber 3, Geschke 3, Wohlbold 2, Schulze

Sedmerci: Hrvatska 2/2, Njemačka 3/4

Isključenja: Hrvatska 0 minuta, Njemačka 10 minuta