formula 1

Utrke Formule 1 vozit će se u do sada neviđenim ritmu; ovo je jedni način da se spasi sezona...

25.04.2020 u 11:12

Bionic
Reading

Čelnici Formule 1 u dogovoru sa svim momčadima traže najbolje rješenje kako odvoziti što više utrka kad i ako sezona, koja je pauzirana zbog pandemije koronavirusa, jednom starta. Ovo je jedan od najizglednijih scenarija

Kako je medijima otkrio Helmut Marko, savjetnik momčadi Red Bull Racing, jedna od mogućnosti je da se održe dvije utrke u dva tjedna u Austriji. Datumi bi bili 5. i 12. srpnja.

Utrke bi moglo pratiti najviše 2000 ljudi, a na samoj stazi i pored nje bili bi samo vozači, neophodni članovi momčadi i predstavnici FIA-e.

'Planiramo da dvije utrke održimo dva vikenda zaredom. Prva bi bila 5. srpnja, a druga sedam dana kasnije. Momčadi će organizirati sve, po dolasku u Austriju svi zaposlen se moraju testirati kako bi imali potvrdu da su negativni na koronavirus. U tijeku su pregovori s još nekim europskim organizatorima pa bi ovakav dvostruki program mogao spasiti sezonu', kazao je Marko za OFR.

Ovaj scenarij dvostrukih utrka već se i u kontekstu utrke za Veliku nagradu Velike Britanije na stazi Silverstone, a slično bi se - ako bude potrebe - moglo organizirati i na VN Mađarske, VN Belgije i VN Rusije.

Sve utrke nove sezone Formule 1 ekskluzivno možete u HD kvaliteti gledati na MAXtv-u (Arenasport 2). Više informacija OVDJE

Organizatori i momčadi na sve načne pokušavaju nadoknaditi izgubljene utrke kada sezona konačno starta, a ovo je svakako jedna od opcija koje bi se mogle provesti u djelo.

Inače, za sada službeno još uvijek stoji kako bi se prva ovosezonska utrka trebala voziti za VN Francuske 28. lipnja, no i dalje postoji vjerojatnost da će biti odgođena zbog pandemije koronavirusa. Za sada je odgođeno ukupno devet utrka, a sezona je službeno trebala započeti još prije više od mjesec dana.