BUNDESLIGA

Union Berlin preskočio Bayern; nastavlja se kriza Schalkea koji je upisao sedmi poraz zaredom

30.10.2022 u 21:34

Bionic
Reading

Posljednja utakmica 12. kola njemačke Bundeslige, u kojoj je Köln ugostio Hoffenheim, završila je bez pobjednika 1:1

Florian Kainz je doveo domaće u vodstvo u 13. minuti. Jacob Bruun Larsen je u 36. minuti postigao izjednačujući pogodak. Hoffenheim je u završnici dvoboja ostao s igračem manje na terenu, jer je Ozan Kabak u 87. minuti zaradio drugi žuti karton.

Hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić ponovno je ušao u igru s klupe za pričuve u 57. minuti, ali nije uspio utjecati na promjenu rezultata.

Hoffenheim je sa 18 bodova na osmoj poziciji, dok je Koeln s bodom manje na desetom mjestu.

Tek što su se vratili u Bundesligu, nogometaši Schalkea bi se dogodine ponovno mogli naći među drugoligašima, nakon što su u nedjelju doživjeli i sedmi uzastopni poraz izgubivši sa 0:2 pred svojim navijačima od Freiburga.

Freiburg je do sedme ovosezonske pobjede doveo Talijan Vincenzo Grifo koji je postigao oba pogotka za goste. Prvo je mrežu zatresao u završnici prvog poluvremena (45+1), da bi za 2:0 bio precizan u 61. minuti iz kaznenog udarca.

Freiburg je sa 24 boda zadržao treće mjesto, dok je Schalke sa šest bodova, koliko ih je imao i nakon pet kola, na začelju ljestvice.

Union Berlin je i nakon 12. kola vodeća momčad, iako je do 79. minute gubio od Borussije Moenchengladbach, da bi u zadnjim sekundama dvoboja došao do pobjede od 2:1.

Nico Elvedi je u 33. minuti doveo goste u vodstvo. Union je izjednačio u 79. minuti, kad je loptu u mrežu poslao Kevin Behrens. Berlinčanima je u 86. minuti zbog zaleđa poništen pogodak što ga je postigao Christopher Trimmel. Praktično u zadnjoj akciji na utakmici, u sedmoj minuti sučevog dodatka, nizozemski branič Danilho Doekhi glavom je poslao loptu u mrežu za veliko slavlje domaćih navijača.

Osmom pobjedom Union je došao do 26 bodova i zadržao jedan bod prednosti pred drugoplasiranim Bayernom.

Standings provided by Sofascore