PRIVREMENO RJEŠENJE

Umjesto Mourinha, Chelsea preuzima posrnuli Nizozemac

18.12.2015 u 09:41

Bionic
Reading

Guus Hiddink postat će privremeni menadžer nogometnog kluba Chelsea koji je u četvrtak potjerao Josea Mourinha nakon čak devet poraza u Premiershipu.

Iako vijest u petak ujutro još nije bila službeno potvrđena od strane kluba, Hiddink se već pohvalio svojoj okolini da će preuzeti klub, a Australski nogometni savez javno mu je čestitao na Twitteru, a zatim pobrisao ovu objavu.

Guus Hiddink ima 69 godina i u karijeri je vodio brojne klubove i reprezentacije. S PSV-om je osvojio Kup prvaka, s Nizozemskom i Južnom Korejom igrao u polufinalu SP-a, a s Rusijom polufinale Eura. No, posljednji angažman bio je pravi debakl i uspio je s Nizozemskom ne otići na Euro u Francusku.

Nizozemac je već bio privremeni trener u Chelseaju 2009. godine i vodio je onu kontroverznu utakmicu polufinala Lige prvaka na Stamford Bridgeu, u kojoj sudac nije sudio nekoliko penala za domaće, da bi zatim Iniesta odveo Barcu u finale.

Sada bi Hiddink ponovo trebao biti čovjek koji će voditi klub do ljeta, a tada će ga pokušati zamijeniti Ancelottijem, Guardiolom ili nekim trećim zainterisiranim slavnim imenom...