emotivna Svitolina

Ukrajinka razmišljala o bojkotu pa pristala igrati protiv Ruskinje i to u odjeći koja je mnoge dirnula: Bila sam u misiji za svoju zemlju!

02.03.2022 u 08:24

Bionic
Reading

'Bila sam u misiji za svoju zemlju', izjavila je u utorak, odjevena u plavu suknju i žutu majicu, Ukrajinka Elina Svitolina koja je u prvom kolu teniskog WTA turnira u Monterreyu pobijedila Ruskinju Anastasiju Potapovu

'Sve što ovdje zaradim ići će za vojsku, hvala na podršci', izjavila je Svitolina koja je lagano sa 6-1, 6-2 pobijedila Potapovu, 81. tenisačicu svijeta.

Svitolina, koja je 15. na svijetu, u početku je razmišljala o bojkotu meča u znak prosvjeda protiv ruske invazije na njezinu zemlju. Svitolina je u ponedjeljak upozorila da će odbiti igrati protiv ruskih i bjeloruskih tenisačica, osim ako ne budu pod neutralnom zastavom.

ATP i WTA su nakon toga objavili da Rusi i Bjelorusi mogu nastaviti sudjelovati na turnirima, ali "ne pod zastavom" svoje zemlje 'do daljnjeg'.

Svitolina će u drugom kolu igrati protiv Bugarke Viktorye Tomove.

Hrvatica Martić u drugom kolu

Hrvatska tenisačica Petra Martić plasirala u drugo kolo teniskog WTA turnira u Monterreyu nakon što je sa 5-7, 7-6(3), 6-3 poslije dva sata i 20 minuta svladala Amerikanku Madison Keys.

Prvi set Martić je izgubila nakon što je na samom kraju izgubila svoj servis, ali u drugom nije popustila i dobila ga je i tie breaku. U trećem je setu američkoj tenisačici tri puta uzela servis i meč okončala u svoju korist.

Ovo je bio njihov treći međusobni susret i druga pobjeda nad trenutačno 28. tenisačicom svijeta.

U drugom kolu će Marftić igrati protiv Čehinje Marie Bouzkove, 81. na WTA ljestvici s kojom do sada nije igrala.