KONAČNO PRAVDA!

Uhićen i četvrti mladić koji je sudjelovao u ubojstvu suca

07.12.2012 u 17:04

Bionic
Reading

Tužiteljica Brigit Haan obavijestila je javnost da je policija uhitila 16-godišnjeg dječaka u četvrtak navečer, pod sumnjom da je zajedno s još trojicom suigrača do smrti pretukao pomoćnog suca Richarda Nieuwenhuizena

Nizozemski organi vlasti uhitili su i četvrtog osumnjičenog mladog nogometaša koji je sudjelovao u brutalnom ozlijeđivanju pomoćnog suca, koji je kasnije podlegao ozljedama.

Tužiteljica Brigit Haan obavijestila je javnost da je policija uhitila 16-godišnjeg dječaka u četvrtak navečer, pod sumnjom da je zajedno s još trojicom suigrača, nakon susreta kadetske utakmice, pretukao pomoćnog suca Richarda Nieuwenhuizena (41), koji je kasnije preminuo od posljedica udaraca u glavu.

Podsjetimo, trojica nogometaša starih 15 i 16 godina uhićeni su prošle nedjelje pod sumnjom da su ranije toga dana pretukli Nieuwenhuizena neposredno nakon završetka utakmice između njihova kluba Nieuwe Slotena iz Amsterdama i Buitenboysa iz Almerea. Nizozemski mediji navode da su nesretnog suca vrijeđali tijekom cijelog dvoboja, da bi ga nakon posljednjeg zvižduka nekoliko puta udarili u glavu.

Nieuwenhuizen, čiji je sin na nesretnoj utakmici igrao za gostujući sastav iz Almerea, je otišao kući, ali je tijekom večeri prevezen u bolnicu jer se nije osjećao dobro. Policija je iste večeri uhitila trojicu nasilnih tinejdžera u njihovim domovima u Amsterdamu, a Nieuwe Sloten ih je istodobno izbacio iz kluba i povukao se iz svih natjecanja ove sezone.

Zasada još nije poznato što će se dogoditi s maloljetnicima, kojima će se, pak, suditi za ubojstvo, napad i javno nasilje.