BORBA VEČERI

UFC - Cung Le brutalno uspavao Franklina

10.11.2012 u 21:34

Bionic
Reading

UFC on Fuel TV 6 koji se danas održao u Makau svojim prvim borbama nije donio previše uzbuđenja gledateljima, no zato su dvije glavne borbe itekako spasile situaciju, pogotovo odličan nokaut Cunga Leja.

Najbolja svjetska organizacija danas je polako i nekako na tiha vrata ušla na kinesko tržište malom priredbom u Makau, koja ni kod onih žešćih UFC fanova nije izazvala posebno značajan interes, što ni ne čudi ukoliko se baci pogled na popis boraca, ali to je već polako postalo uobičajeno kad se radi o priredbama koje nisu PPV u SAD-u, već su u slobodnom prijenosu na Fuel TV-u.

Šesta Fuel TV priredba svojim prvim borbama nije donijela posebno mnogo uzbuđenja, tri uvodne borbe završile su sudačkom odlukom, a istim putem krenuli su borci i u glavnim mečevima večeri. Gotovo se dogodilo da bonusi za najbolji zahvat i najbolji nokaut večeri ostanu nepodijeljeni, no situaciju su spasila zadnja dva meča.

Bugarin Stanislav Nedkov nije posebno briljirao, činilo se da ima popriličnih kondicijskih problema, iako je krajem druge runde bio poprilično blizu pobjede tehničkim nokautom. Nije ni njegov protivnik Thiago Silva bio na nekoj značajnoj razini, no bilo je to i više nego dovoljno da početkom treće runde uhvati Nedkova u trokut i uguši ga.

Nakon prvog meča koji je završio prekidom, gledatelji su napokon dočekali i glavni meč večeri praktički između dva veterana. U oktogon su ušli 38-godišnji Rich Franklin i 40-godišnji Cung Le. Meč koji nije pružio previše akcije na samom početku nije ni potrajao predugo. Sve je bilo gotovo nakon svega dvije minute i 17 sekundi kada je Cung Le fantastičnim desnim krošeom silovito opalio Franklina po bradi i nekadašnji UFC-ov prvak u srednjoj kategoriji odmah je zaspao. Nokaut koji bi vrlo lako mogao konkurirati za jedan od najboljih ove godine!

Trebalo je Franklinu pokoja minuta da se vrati k svijesti, a ovakav ishod i nije posebno iznenađujuć s obzirom na poprilična lutanja američkog borca u posljednje vrijeme. Iako je Rich u svojoj zadnjoj borbi sudačkom odlukom svladao Wanderleija Silvu, Cung Le ga je možda ovim porazom čak i umirovio. Je li se to zaista dogodilo, vrlo vjerojatno ćemo saznati u idućih nekoliko dana.


UFC on Fuel TV 6, rezultati:

Cung Le def. Rich Franklin - KO (udarac) R1 2:17
Thiago Silva def. Stanislav Nedkov - zahvat (gušenje) R3 1:45
Dong Hyun Kim def.Paulo Thiago - jednoglasnom sudačkom odlukom
Takanori Gomi def. Mac Danzig - podijeljenom sudačkom odlukom
Jon Tuck def. Tiequan Zhang - jednoglasnom sudačkom odlukom
Takeya Mizugaki def. Jeff Hougland - jednoglasnom sudačkom odlukom
Alex Caceres def. Motonobu Tezuka - podijeljenom sudačkom odlukom
John Lineker def. Yasuhiro Urushitani - jednoglasnom sudačkom odlukom
Riki Fukuda def. Tom DeBlass - jednoglasnom sudačkom odlukom