BITKA ZA AFRIKU

U17: Sjajan finale i Nigerija na vrhu svijeta

09.11.2015 u 09:36

Bionic
Reading

Kadetska nogometna reprezentacija Nigerije u afričkom je finalu slomila čvrst otpor Malija i potvrdila status uvjerljivo najjače svjetske nacije u ovom uzrastu

Nigerijci su 11. put (pet puta se nisu kvalificirali) došli na svjetske smotre i odigrali svoj osmi finale! Mali im je vrlo dobar poznat i aktualnim afričkim prvacima pokazali su da su ipak najmoćniji sastav crnog kontinenta. Sami time i svijeta.

Nigerija je u Čileu na turniru upisala šest pobjeda i jedan poraz uz gol razliku 23:5. Jedini poraz upisali su od Hrvatske kada su Brekalo i Majić zabili za konačnih 2:1 i plasman Hrvatske u osminu finala. Treba li podsjetiti, Bašićevi odabranici izgubili su u četvrtfinalu od Malija, Hrvatska je na ovom mundijalu testirala snagu oba finalista.


Finale je bila jednosmjerna staza u nigerijskom pravcu. Bili su agilniji i više su pokušavali, a prva prilika tišla je u ponor kada su u prvom dijelu promašili kazneni udarac. No, u nsatavku su povezali golove Osimhena i Bamgboye od 56. do 59. minute i mirno zaključili još jedan sjajno obavljen posao.

U dvoboju za treće mjesto Belgija je svladala Meksiko s 3:2 (0:0).