Na pomolu senzacija

U Torinu zavladala panika zbog moćne Atalante; druga najefikasnija ekipa u Europi može Juventusu iz ruku oteti naslov prvaka

16.07.2020 u 10:25

Bionic
Reading

Juventus će do kraja prvenstva morati strahovati za naslov prvaka, a kao najveći rival sada se čini Atalanta koja je u zastrašujućem naletu

Sve je izgledalo dobro za Juventus koji se prije pojave pandemije koronavirusa uspio i odvojiti od svojih konkurenata i zasjesti samostalno na vrh talijanske Serie A, baš kao što je to činio i godinama ranije. Inter i Lazio bili su glavni konkurenti, ali putem su se negdje pogubili i izgledalo je da će Juventus, uz pokoji kiks konkurenata, mirno uploviti u naslov prvaka.

Juve je i sada prvi, ima 77 bodova, osam više od Lazija, i devet više od Intera koji je ove sezone uspio prosuti čak 20 bodova. Ipak, nakon što je nastavljeno prvenstvo pojavio se još jedan, daleko najopasniji konkurent. Atalanta je, predvođena našim Marijem Pašalićem i Boškom Šutalom i uz odlično vodstvo Gian Piera Gasperinija, stigla na samo sedam bodova od Juventusa.

Juve ima 77, Atalanta 70, a u igri je još velikih 15 bodova. Da je hit momčad iz Bergama u velikom naletu pokazuje i njihova prošla utakmica u kojoj su sa 6:2 pregazili Bresciju uz hat-trick našeg Marija Pašalića. S druge strane, Juve je sa Sassuolom odigrao tek 3:3. Do kraja prvenstva je još pet kola i bit će napeto do samog kraja.

Atalanta u idućem kolu gostuje kod neugodne Verone koju vodi naš Ivan Jurić, dok Juve ima direktan okršaj s jednim od direktnih konkurenata Lazijem. Atalanta potom još ima za odigrati domaći susret protiv Bologne, gostovanja kod Milana i Parme, te kao šećer na kraju veliki derbi s Interom koji bi mogao odlučivati o puno toga.

Juve pak nakon Lazija gostuje kod Udinesea, pa doma dočekuje Sampdoriju, pa ide u goste Cagliariju i za kraj mu dolazi Roma. Dok je na strani Juventusa to što su u zadnjih 10-15 godina u Italiji gotovo nedodirljivi, Atalanta ima nešto što ju izdvaja ispred torinskog sastava, ali i Intera i Lazija.

Gasperinijeva momčad je gaženjem Brescije sa 6:3 stigla do brojke od 93 gola u 33 utakmice u Serie A i jasno je da je riječ od jednoj od najboljih ekipa u Europi. Točnije, riječ je drugom najefikasnijem napadu u Europi. Istina, s njima je izjednačen Manchester City, ali oni do kraja imaju još dva kola za popraviti skor, dok Atalanta ima pet i veliki motiv osvajanja naslova prvaka.

Najefikasnija ekipa, kada gledamo najjače lige na svijetu, je Bayern koji je u 34 kola Bundeslige dao 100 golova, a primjera radi Borussia Dortmund se zaustavila na 84, Barcelona je na 80, Liverpool na 76, a PSG na 75. Sada je još jasnije kakav je stroj napravio Gasperini, a taj stroj zaslužuje postati prvakom Italije.