DEŽURNI KRIVCI ZA SVE

U SuperSport HNL-u jedina su konstanta smjene trenera; evo što kaže Tomislav Ivković

25.10.2023 u 11:12

Bionic
Reading

SuperSport HNL je oduvijek bio 'stratište' za trenere, a to se nastavilo i u sezoni 2023/24.

Iza nas je 12 kola elitnog razreda hrvatskog nogometa, a čak osam od 10 klubova promijenilo je trenera. Lakše je tako navesi one koji nisu,a to su Mario Kovačević (Varaždin) i Silvijo Čabraja (Lokomotiva). Hrvatski stručnjaci cijenjeni su vani, ali u domaćem nogometu su samo oni 'krivci'. A nisu!

No tako je to, uprave hrvatskih prvoligaša su nestrpljive, lakše im je promijeniti jednog čovjeka nego pola ekipe, a zadnja žrtva bio je trener Hajduka Ivan Leko. Mislav Karoglan je tako postao osmi trener u trogodišnjem predsjedničkom mandatu Lukše Jakobušića, a čak 50. od posljednje Hajdukove titule prvaka 2005. godine! Nema što, impresivno!

Stalne smjene trenera prokomentirao je i Tomislav Ivković koji je prije u prvoligaškom društvu vodio Lokomotivu i Slaven Belupo.

'Ljudi koji to rade, koji uzimaju trenere, koji su vodeći u klubovima, da li je to predsjednik ili sportski direktor, a oni moraju biti zajedno, moraju znati kakvog tipa trenera žele. Ne može sad Karoglan biti trener koji prije Leke ne zadovoljava neka njihova razmišljanja, a kad pak Leko ne zadovoljava, sad Karoglan zadovoljava i sad ćemo stati iza njega do ljeta', rekao je Ivković za HRT i dodao:

'Klub mora biti čvrst i mora stati iza trenera. Jedino ako je sad baš toliko loš odnos između igrača i trenera i rezultata da nešto moraš. No ako trener dobro radi, ako ima dobru atmosferu, a trenutačno nema rezultat, onda moraš stati iza njega.'

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport