ruše zajednički stadion

U sportskom smislu se mrze, ali pronašli su jedini način na koji parirati Juventusu

27.03.2019 u 18:21

Bionic
Reading

Dva diva talijanskog nogometa, Inter i Milan, koji dijele isti stadion, nisu promijenili svoj stav i odluku. Projekt novog stadiona će se nastaviti. Izgradnja novog stadiona bit će blizu postojećeg Giuseppea Meazza, kojeg prema njihovom mišljenju treba zauvijek srušiti. No, sad su svoj glas digli i stanovnici Milana

Nakon što su se talijanski nogometni velikani inter i Milan dogovorili oko novog projekta, odnosno rušenja starog stadiona, na noge su ustali njihovi sugrađani, koji traže da se o ovom pitanju raspiše referendum.

Također, gradonačelnik Giuseppe Sala u srijedu je ponovno pokrenuo mogućnost modernizacije stadiona San Siro, unatoč činjenici da su ta dva kluba spremni za veliku akciju i da već postoji datum za početak radova.

  • +5
Serie A, Milan - Inter Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Kako piše Gazzetta dello Sporta, sljedećeg tjedna bit će prezentirani svi projekti za izgradnju novog stadiona. Stadion će imati kapacitet od 60.000 mjesta, umjesto dosadašnjih 85.000, gradio bi se na parkirališnom prostoru pokraj starog stadiona, dok bi se potom stari stadion u potpunosti srušio. Planirani trošak izgradnje novog stadiona bio bi 600 milijuna eura, a planira se da bi bio gotov do sezone 2023/24.

Ukoliko s eizgradi novi stadion, iz imena bi nestali stari nazivi - san Siro odnosno Giuseppe Meazza, a na taj bi se način otvorio prostor sponzorima, zahvaljujući čijem kapitalu bi, tako se barem nadaju u Interu i Milanu, mogli biti konkurentniji Juventusu.

Milanski stadion otvoren je 1926. godine, a tijekom godina pet puta je renoviran. Na njemu su igrana dva finala Lige prvaka (2001. i 2016), kao i utakmice Svjetskih prvenstava 1934. i 1990. godine, odnosno prvenstva Europe 1980. godine.