ŽENSKA KOŠARKA

U Puli završnica Kupa Ružica Meglaj Rimac

29.03.2019 u 17:04

Bionic
Reading

Idućeg tjedna (5. i 6. travnja) u Puli će se održati završnica 28. izdanja ženskog košarkaškog Kupa Ružica Meglaj Rimac

U petak su na rasporedu polufinalni susreti, prvo se sastaju Medveščak - Ragusa (17 sati), a potom Pula Črnja Tours - Šibenik (19.30 sati).

Sada već davne 1992. godine prvi su naslov Kupa osvojile igračice Splita, a zanimljivo je da su iste godine prvi naslov Kupa u muškoj kategoriji slavili i njihovi muški kolege iz KK Splita.

Na ovogodišnju završnicu su se plasirali četverostruki osvajači Kupa ŽKK Medveščak i ŽKK Šibenik, potom ŽKK Ragusa koja je do sada dva puta izborila finale i oba puta porazom od Medveščaka otišla kući sa srebrnim medaljama te ŽKK Pula Črnja Tours, debitant na završnici i ujedno domaćin ovogodišnjeg izdanja Kupa.

Naslov prvakinja Kupa su do sada najviše puta osvojile igračice Gospića - čak sedam puta, dok su igračice Croatije (ranije Centar banke) slavile šest puta, a slijede ih Medveščak i Šibenik sa četiri trofeja.

  • +36
Finale Kupa Ružice Meglaj-Rimac, ŽKK Ragusa - ŽKK Medveščak, 2018. Izvor: Cropix / Autor: Tonci PLazibat / CROPIX

'Zadovoljan sam što nas je HKS izabrao za organizatora Završnog turnira Kupa Ružica Meglaj  Rimac'. Lani je klub proslavio 20 godina postojanja, tako da nam je ovo možda i zahvala što se trudimo održati žensku košarku. Reanimirali smo žensku košarku u Puli nakon što je šest godina nije bilo, od 1993. do 1998. Sad smo, eto, došli i na neku razinu da možemo organizirati taj turnir i zaista smo se potrudili da ga organiziramo kako treba. Čast nam je ugostiti ovakav nivo košarke jer se u Puli ništa takvo nije održavalo 26 godina. Bilo je uspona i padova muške košarke, ženska se košarka nekako održava, tako da je ovo šlag na torti nakon dvadeset godina što postojimo," kazao je Ivica Bolković, predsjednik ŽKK Pula Črnja Tours.