i može se

U Njemačkoj se igra teniski turnir, s nagradim fondom, profesionalnim igračima i pod novim sigurnosnim mjerama

02.05.2020 u 23:44

Bionic
Reading

Ekshibicijski teniski turnir u njemačkom gradu Hoehr-Grenzhausen, koji je započeo u petak, prvo je natjecanje teniskih profesionalac od početka ožujka, kad je teniska sezona zaustavljena na svim razinama zbog pandemije bolesti COVID-19.

Među profesionalcima koji su se prijavili, dvojica najbolje rangiranih su Yannick Hanfmann i Dustin Brown. U njihovom međusobnom dvoboju odigranom u subotu slavio je Hanfmann, 143. na pojedinačnoj ATP ljestvici, sa 4:3 (7:4), 4:0.

Na mečevima nema skupljača lopti, a na terenu se nalaze samo igrači i sudac u stolici. Setovi su skraćeni na četiri osvojena gema, s 'tie-breakom', ako je rezultat u setu 3:3. Nagradni fond turnira je 25.000 američkih dolara.

Njemački teniski savez (DTB) planira od lipnja organizirati seriju sličnih turnira na kojima bi sudjelovala po 32 tenisača i 24 tenisačice. Time se teniskim profesionalcima daje prilika da konačno odigraju poneki natjecateljski meč, nakon što su prisilno poslani na odmor koji će trajati najmanje do sredine srpnja.

Međunarodna teniska federacija (ITF) u subotu je objavila upute za sanitarne mjere za odigravanje turnira, kad to ponovno bude moguće, a prema njima će svaki od tenisača imati svoj set lopti s kojima će servirati, skupljači će nositi maske i rukavice od lateksa.