SLOVENSKI KVARTET

U Našicama žele naslov prvaka, pa su doveli još jedno veliko pojačanje

24.05.2023 u 07:51

Bionic
Reading

U iduće dvije sezone dres RK NEXE nosit će Gal Marguč, sjajno 26-godišnje desno krilo koje u Našice stiže iz RK Celje Pivovarna Laško.

Rođeni Celjanin svoje je prve rukometne korake napravio sa sedam godina u RK Celje gdje je prošao sve selekcije. U seniorsku ga je momčad s 18 godina ubacio tadašnji trener Branko Tamše, koji ga je trenirao punih pet godina i jako se dobro upoznao s njegovim velikim talentom.

Od tada (2014.) pa do danas Gal je odigrao ukupno 352 utakmice i postigao 986 pogodaka te je drugi najbolji strijelac kluba u EHF Ligi prvaka.

Marguč je nakon devet godina provedenih u RK Celje, s kojim je osvojio osam titula prvaka i pet puta Kup Slovenije, odlučio karijeru nastaviti u RK NEXE gdje će opet surađivati s Tamšeom.

'Do suradnje je došlo vrlo brzo, nakon razgovora sa sportskim direktorom Vedranom Zrnićem koji mi je predstavio viziju i planove kluba, nisam previše razmišljao. Svidjela mi se ideja i što je najvažnije mislim da se i ja vidim u tome. Naravno da je jedna od bitnijih stvari bila i činjenica da je trener momčadi Branko Tamše kojega jako dobro poznajem i znam kako radi, a što je najvažnije i on pozna mene i vrlo dobro zna što i koliko mogu. Iskreno, moja su očekivanja velika, želim još napredovati i veselim se što ću svoju poziciju dijeliti s Fahrudinom Melićem koji je top igrač, pa se nadam da ćemo skupa dobro funkcionirati na desnom krilu. Neke igrače poznajem od prije i želja mi je da ekipa bude na top razini, sve zajedno nas očekuje puno novih velikih izazova. Prije svega borba za titulu u domaćem prvenstvu i Kupu, a naravno i na europskoj rukometnoj sceni, gdje je RK NEXE u proteklim sezonama ostvario odlične rezultate. Nadam se da ću svojim znanjem i iskustvom doprinijeti još većim uspjesima i iskreno se veselim dolasku u Našice', poručio je Gal Marguč.

Inače, Marguči su prava sportska obitelj, Galov stariji brat Gašper standardni je reprezentativac Slovenije i igrač mađarskog rukometnog diva Veszprema, a mlađi brat Maj igra rukomet u mlađim selekcijama RK Celje Pivovarna Laško.

Od iduće će sezone tako uz trenera Branka Tamšea, već starosjedioca Andraža Velkavrha te Marka Bezjaka, koji je već ranije potpisao ugovor, 'slovenski kvartet' činiti i najnovija akvizicija RK NEXE Gal Marguč.