podcijenjeni napadač

U dva desetljeća karijere zabio je više od 400 golova, ali bez dileme zna koji mu je najdraži

02.04.2020 u 21:56

Bionic
Reading

Legendarni španjolski napadač David Villa (38) nedavno je nakon 20 godina odlučio završiti profesionalnu karijeru...

David Villa (38) najbolje je godine svoje bogate karijere proveo u Valenciji i Barceloni, a s Kataloncima je osvojio sve što je mogao. Iza njega je i uspješna karijera u španjolskoj reprezentaciji s kojom je osvojio Svjetsko i Europsko prvenstvo.

Ovaj sjajan, ali često podcijenjen napadač u svojoj je karijeri zabio 440 golova za klubove i reprezentaciju, te mu sigurno nije bilo lagano izabrati koji mu je gol najdraži.

No, Villa je u razgovoru za španjolske medije bez razmišljanja otkrio koji mu je najbolji, ali i najdraži gol kojeg je zabio u izuzetno bogatoj karijeri koja je trajala puna dva desetljeća. Debitirao je 2000. godine za Sporting Gijon, potom je igrao za Zaragozu, Valenciju, Barcelonu, Atletico Madrid, New York City, Melbourne te na kraju za japanski Vissel Kobe u kojemu je nedavno i završio karijeru.

Za klubove je ukupno u svim natjecanjima zabio 381 gol, od toga 129 za 'šišmiše' te 48 za Barceloni u 80 za New York City. Za španjolsku je reprezentaciju u 98 utakmica zabio 59 golova.

'Najbolji i najdraži gol u karijeri mi je onaj na Wembleyju u finalu Lige prvaka protiv Manchester Uniteda. Što se tiče najboljeg igrača s kojim sam igrao to je bez dileme Leo Messi', otkrio je Villa.

Inače, David Villa je u finalu Lige prvaka 2011. godine zabio gol za konačnih 3:1 i pobjednu Barcelone protiv Manchester Uniteda. Za Katalonce je to bio četvrti trofej u Ligi prvaka.