BRILJIRA

U dresu Osijeka punio je mreže protivnika, a sada je zablistao i u Italiji. Pogledajte hattrick hrvatskog golgetera

24.02.2022 u 08:52

Bionic
Reading

U utakmici 25. kola talijanske Serie B odigran je derbi začelja između domaće ekipe Crotone i gostujuće Cosenze. Susret je završio 3:3, a junak večeri bio je Hrvat Mirko Marić

U utakmici 25. kola talijanske Serie B odigran je derbi začelja između domaće ekipe Crotone i gostujuće Cosenze. Susret je završio 3:3, a junak večeri bio je Hrvat Mirko Marić.

Marić je zabio sva tri gola za domaću momčad koja je na kraju ipak izvukla bod. Cosenza je povela 2:0 golovima Gaetana Laure i Michelea Rigionea te sa sigurnom prednošću otišla na odmor između poluvremena. Mariću su bile potrebne četiri minute da dovede utakmicu u egal. Zabio je u 52, a onda i u 56. minuti za 2:2.

Gosti su se ubrzo oporavili od šoka kada ih je Daniele Liotti vratio u vodstvo 2:3. Činilo se da će s tri boda Cosenza uploviti i mirnije vode kada he Marić zabio i treći gol za izjednačenje.

Marić je u Italiji posljednje dvije godine. Iz Osijeka je prešao u Monzu oadkle je poslan u Crotone za koji je u 17 utakmica zabio osam golova. U dresu Osijeka odigrao je 113 utakmica i zabio 53 gola.

Krenuo je iz Širokog pa preko Dinama i Lokomotive došao do Videotona. Sljedeća postaja bio je Osijek iz kojeg u transferu teškom 4,5 milijuna eura prelazi u Monzu da bi konačno stigao i u današnju momčad. 

Na drugoj strani cijelu utakmicu za goste odigrao je još jedan Hrvat - Mario Šitum.

Marićev hattrick pogledajte OVDJE.