vidović u vitesseu

U Bayernu procijenili da je za mladog Hrvata bolje igrati u Nizozemskoj, nego sjediti na klupi: I u pravu su

30.08.2022 u 16:54

Bionic
Reading

Mladi hrvatski reprezentativac, 18-godišnji Gabriel Vidović, u nastavku sezone nosit će dres nizozemskog prvoligaša iz Arnhema, odnosvo Vitessea. U njemačkom velikanu Bayernu procijenili su da je bolje za Vidovića razvijati se kroz senioirski nogomet, nego kroz mladu Bayernovu momčad, ili pak čekati 'mrvice' kod trenera Naglesmanna

U dosadašnja četiri kola njemačke Bundeslige, Vidović je za Bayern odigrao tek 18 minuta, što je sasvim sigurno nedovoljno za igrača u razvoju.

I zato su Bavarci, kako je klub objavio na službenim stranicama, odlučili pronaći mu sredinu gdje će dobiti puno veću priliku.

'Gabriel je tijekom priprema pokazao da je s pravom u prvoj momčadi. Razmislili smo što je najbolje za njegov razvoj i odlučili se za posudbu u Vitesse Arnhem, gdje će imati priliku redovito igrati. Arnhem je poznat po razvoju mladih talenata, što pokazuju primjeri pout Masona Mounta ili Martina Odegaarda. Sigurni smo da će Gabriel ondje napraviti iskorak a mi ćemo pozorno pratiti njegov razvoj', izjavio je sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić.

Vidović je rođen u Augsburgu, ali u Bayern je stigao već kao 14-godišnjak te kontinuirano napredovao iz sezone u sezonu. Do sada je upisao četiri nastupa za prvu momčad te 33 za pričuve, a u tim je utakmicama postigao 21 pogodak.

Mladi hrvatski reprezentativac debitirao je za U21 reprezentaciju prošle godine i zabio je jedan gol u četiri U21 kvalifikacijske utakmice za EURO.

Nakon ove odluke, u redovima Bayerna ostao je 'tek' jedan Hrvat - Josip Stanišić.