otpisana zvijezda

U Barceloni su od njega očekivali da postane novi Iniesta, a on sada sa samo 22 godine odlazi u LA Galaxy

02.08.2022 u 14:58

Bionic
Reading

Na Nou Campu su odlučili da im Riqui Puig (22) više ne treba te će ga odmah prodati! Jedan od najvećih talenata koji je proteklih godina izašao La Masie tako je doživio konačni krah u redovima svoje Barcelone koja ga se sad jednostavno odrekla

Svi su u Barceloni tvrdili kako je Riqui Puig (22) 'novi Iniesta', legitimni nasljednik jednog od najboljih veznjaka svih vremena.

Sve je bilo spremno da Puig, kao jedan od najvećih talenata koji je proteklih godina izašao La Masie, dobije svoje mjesto u momčadi Barcelone. U sezoni 2018./'19. priključen je prvoj momčadi kako bi se uz Messija, Rakitića, Suareza, Busquetsa i ostale Barcine zvijezde što lakše uklopio i nastavio igrački razvoj.

Na žalost, Puig se nije snašao, u tri je sezone odigrao samo 60 utakmica, zabio je dva gola uz tri asistencije. Od velikog talenta nije ostalo ni 't', a sada je trener Barce Xavi Hernandez odlučio kako mu Puig jednostavno više ne treba.

Španjolski mediji tvrde kako će mlada nada Barce karijeru nastaviti u američkom MLS-u, u redovima Los Angeles Galaxyja. Realno, imali su Puig i Barcelona ponuda iz Španjolske i ostatka Europe, no LA Galaxy je odmah spreman platiti sedam milijuna eura odštete i transfer bi u sljedeća dva dana trebao biti završen. Naime, zadnji rok za registraciju novih igrača u MLS-u je do 4. kolovoza u ponoć.

Ovaj je transfer iznenadio mnoge jer su očekivali da se Puig neće predati samo tako, da će pokušati opravdati svoj talent u nekom od europskih klubova i liga, no on se odlučio na izazove MLS lige. Trebao je biti 'novi Iniesta', a sad će karijeru spašavati u ligi u koju najveće zvijezde dolaze u već poodmaklim veteranskim godinama. Možda u toj konkurenciji Riqui Puig napokon i proigra...