pravda je spora, ali dostižna

U Ajaxu se 'smilovali' i odlučili uplatiti milijunsku odštetu obitelji igrača koji je noseći njegov dres doživio trajno oštećenje mozga

21.02.2022 u 18:41

Bionic
Reading

Nizozemski nogometni velikan, Ajax, pristao je platiti 7,85 milijuna eura obitelji Abdelhaka Nourija zbog toga što je 'neadekvatan' medicinski tretman doveo veznog igrača do ozbiljnog i trajnog oštećenja mozga.

Nouri, tada 20-godišnjak, doživio je srčani zastoj tijekom prijateljske utakmice protiv Werdera iz Bremena u srpnju 2017.

Istraga je pokazala da su liječnici predugo pokušavali 'očistiti' njegove dišne ​​putove i prekasno su koristili defibrilator.

Ajax je od tada platio njegovo liječenje, odnosno skrb, a kažu u klubu, da će to činiti i dalje.

Nouri je bio nizozemski reprezentativac do 21 godine i igrao je 15 puta za prvu momčad Ajaxa.

Nourijeva obitelj tužila je klub ali sada su dogovorili sporazumnu nagodbu, umjesto da idu na arbitražni odbor KNVB (Nizozemskog saveza).

Generalni direktor Ajaxa Edwin van der Sar rekao je:

'Dobro je što je postignut dogovor, pa možemo ovo zaključiti. Svi shvaćamo da patnja za Abdelhaka, i njegove voljene, nije gotova. Sve ovo vrlo je tužno, a tako se osjećamo i ovdje u Ajaxu'.

Nizozemski div umirovio je Nourijev dres s brojem 34 i svake godine dodjeljivat će trofej Abdelhak Nouri najboljem igraču svoje nogometne akademije.