REKORDER

U 74-oj godini života dobio je petogodišnji ugovor u NBA ligi i nove milijune

09.07.2023 u 13:53

Bionic
Reading

Legendarni košarkaški trener Gregg Popovich u 74. godini života produžio je ugovor sa NBA momčadi San Antonio Spurs, a kako najavljuju iz teksaškog kluba, Popovich će voditi Spurse ​​još pet godina

Tako će iskusni strateg u prvim godinama u NBA voditi 19-godišnjeg francuskog košarkaša Victora Wembanyamu, 224 centimetra visokog centra kojeg je na ovogodišnjem draftu prvi izabrao San Antonio, a stručnjaci mu predviđaju blistavu karijeru.

Popovich, trostruki NBA trener godine, vodio je momčad do pet naslova prvaka otkako je postao njezin trener 1996. godine. Također je vodio reprezentaciju SAD-a do olimpijskog zlata u Tokiju.

Klub nije otkrio financijske detalje Popovicheva produljenja ugovora, no ESPN je izvijestio da je riječ o više od 73 milijuna eura. Time bi se prestigao šestogodišnji ugovor Montyja Williamsa s Detroit Pistonsima, koji će za svoj trenerski rad tamo dobiti oko 72 milijuna eura.

Popovich također drži jedna sjajan rekord, ima najviše pobjeda u povijesti NBA lige sa ukupno 1366 pobjeda i 761 porazom.