VOLJA NAD VOLJAMA

U 101. godini istrčat će maraton i prekinuti karijeru

24.01.2013 u 14:10

Bionic
Reading

Fauja Singh, najstariji svjetski maratonac, odlučio se umiroviti nakon što istrči maraton u Hong Kongu idući mjesec. Nekoliko tjedana prije 102. rođendana zaključio je da mu godine više nisu saveznik

Britanac rođen u Indiji lani je na glasovitom Londonskom maratonu postavio svjetski rekord za osobe starije od 100 godina, istrčavši 42.195 metara za sedam sati, 49 minuta i 21 sekundu. Već je tada objavio da mu je to bio posljednji maraton u karijeri, ali se ipak predomislio i trčat će još u Hong Kongu 24. veljače, pet tjedana prije 102. rođendana (1. travnja).

'Prestat ću s natjecanjima, ali i nakon toga ću nastaviti trčati barem četiri sata dnevno. Trčanje je moj život i nastavit ću s njime kako bih inspirirao mase', rekao je Singh za Times of India prilikom posjeta rodnoj zemlji.

Zanimljivo, Singh je počeo trčati maratone s 89 godina i zasad ih je završio osam. Tvrdi da nikad nije imao ozbiljnijih zdravstvenih problema i da nikad nije uzimao lijekove.

'Razlog mojeg dobrog zdravlja je u tome što vježbam svaki dan i držim se odgovarajućeg režima prehrane. Danas ljudi više vole ići u teretane, ali ja mislim da redovito vježbanje u vlastitom aranžmanu može biti i fizički i psihički dovoljno. Svakodnevno vježbanje će vam očuvati zdravlje', poručio je popularni 'Tornado s turbanom'.