NEMAJU ZA ŽIVOT

Tužna situacija u slavnom hrvatskom prvoligašu; očajni igrači klečali su za vrijeme utakmice

26.02.2023 u 09:36

Bionic
Reading

U 19. kolu SuperSport 1. NL u Vinkovcima je Cibalia svladala BSK 4:0, ali utakmica je privukla pozornost zbog poteza domaćih nogometaša poslije prvog sučevog zvižduka

Neposredno nakon početka utakmice neobična scena; Cibalijini igrači na terenu, svi do jednoga, klečeći su proveli prvih 20-ak sekundi. Bio je to znak njihova tihog prosvjeda zbog nekoliko neisplaćenih plaća te generalno, najblaže rečeno, vrlo neobećavajuće situacije u klubu koji je na egzistencijalnom rubu, piše portal vinkulja.hr.

Nakon što je prvo poluvrijeme završilo 0:0 u nastavku su 'Nebeskoplavi' slomili goste s četiri gola (Mikolčić 60, Stranput 64, Stanić 72, Unušić 90+6), ali uvjerljiva pobjeda pala je u drugi plan.

I uoči utakmice govorilo se o Cibalijinim problemima pa je tako na njihov trener Tomislav Radotić na pitanje tko će igrati odgovorio:

'S obzirom na situaciju u klubu, a posljedično i takvoj pod navodnicima 'pripremi', igrat će oni koji budu psihološki spremni. Onako, bez skrivanja, situacija je jako loša. Alarmantna. Nažalost, nisam u mogućnosti razgovarati o sportu i taktici, o tome je li Cibalia prva, druga ili deveta. Igrači nemaju za osnovne stvari za život, one ljudske, humane. Kasne plaće, kasne stanarine… Većini igrača kava je luksuz.'