Vincenzo Montella

Turski se izbornik naslađivao nakon pobjede: Žao mi je što nismo zabili još jedan

13.10.2023 u 08:02

Bionic
Reading

Vincenzo Montella (49) je na klupi Turske debitirao pobjedom protiv Hrvatske. Tih 1:0 u Osijeku sjajan je start na izborničkoj funkciji proslavljenog talijanskog napadača koji nakon utakmice nije skrivao zadovoljstvo. Dapače, s pravom se naslađivao jer su njegovi igrači potpuno nadigrali 'vatrene'

Turci su sad u našoj skupini vodeći, imaju tri boda više, ali i utakmicu manje od Hrvatske. No, to nije bio razlog da Vincenzo Montella (49) ne uživa u debitantskoj pobjedi na klupi Turaka.

'Hvala igračima, bili su kao jedna obitelj. Ostavili su dušu na terenu. Hvala i cijelom stožeru, pokazali smo zajedništvo', rekao je Montella koji je tursku reprezentaciju preuzeo prije dvadesetak dana. Pobjeda je time i slađa...

'Ovo je bila sjajna večer, borili smo se od početka do kraja. Ovo je prvi put da je Hrvatska izgubila u kvalifikacijama', kazao je Montella te napomenuo:

  • +64
Hrvatska - Turska, kvalifikacije za Euro 2024. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

'Žao mi je samo što još jednom nismo zabili.'

Da, malo se i naslađivao. Ali imao je svako pravo, njegova je momčad više nego zasluženo slavila protiv Hrvatske. Pa ipak, vremena za opuštanje nema.

'Sad nas čeka nova teška utakmica... Moramo se usredotočiti na iduću utakmicu, nakon nje ćemo možda moći reći nešto konkretnije', zaključio je Montella.

Turska će u nedjelju (15. listopada, 20.45 sati) ugostiti Latviju, najslabiju reprezentaciju naše skupine. No, ta je ista Latvija u četvrtak s igračem manje pobijedila Armeniju 2:0.

>> više statistike pronađite OVDJE

Standings provided by Sofascore