'TO JE BILA UVREDA!'

Turci izazvali prvi skandal na košarkaškom SP-u!

31.08.2014 u 10:21

Bionic
Reading

Turski navijači zvižducima su ispratili tradicionalni novozelandski ratni ples 'Haku', a i košarkaši su se maknuli s terena, što je naljutilo protivnike...

Turska je teškom mukom sa 76:73 svladala Novi Zeland, ali repovi s utakmice nastali su zbog onog što se događalo prije samog početka. Naime, Novozelanđani su poput svojih ragbi kolega izvodili uoči susreta 'Haku', koja je naišla na glasne zvižduke turske publike, kao i ignoriranje turskih košarkaša.

'Turska se odlučila ne poštivati našu Haku i uvrijedili su nešto što predstavlja našu kulturu, našu ekipu i našu tradiciju. To je njihov problem. Mi smo jako ponosni na nju. To je nešto što nas ujedinjuje i nastavit ćemo to raditi ostatak turnira,' kaže Frank Casey, košarkaš Novog Zelanda.


'Poštujemo važnost Hake za Novi Zeland, ali morali smo ostati koncentrirani, jer je to bila za nas važna utakmica. Kad bi sve ekipe imale ritual od dvije minute prije susreta, ne bi smo se mogli koncentrirati za susret,' opravdao je povlačenje svoje ekipe izbornik Turske Ataman.