KVALIFIKACIJE ZA EP

Turci deklasirali Latviju i osigurali Euro. Nisu jedini...

15.10.2023 u 23:10

Bionic
Reading

Još tri su nogometne reprezentacije u nedjelju osigurale prolazak na EURO 2024. godine koji će se održati u Njemačkoj

Turska je 4-0 (0-0) domaćom pobjedom protiv Latvije u Konyi osigurala jedno od prva dva mjesta u skupini D u kojoj igra i Hrvatska, dok je Španjolska 1-0 (0-0) pobjedom na gostovanju kod Norveške u Oslu razriješila sve dvojbe u skupini A iz koje su put na EURO osigurale upravo Španjolska te Škotska.

Turska je dugo lomila otpor Latvije, ali nakon gola Akguna (58) bilo joj je mnogo lakše. U samoj završnici su Tosun (83, 90+2) i Akturkoglu (87) postavili konačnih 4-0.

Turska je sa 16 bodova osigurala jedno od prva dva mjesta u skupini, ispred Walesa i Hrvatske koji imaju po 10 bodova. Slijede Armenija sa sedam i Latvija s tri boda.

Standings provided by Sofascore

Jedini pogodak na utakmici u Oslu postigao je mladi Gavi (49). S ta tri boda Španjolska je stigla do učinka od 15 bodova, koliko ima i Škotska, dok je Norveška, kojoj je ostala još samo jedna utakmica u kvalifikacijama ostala treća sa 10 bodova.

Standings provided by Sofascore

Sada je poznato sedam sudionika EURA, uz domaćina Njemačku još u petak su se na EURO plasirali Francuska, Belgija i Portugal.

Veliko iznenađenje dogodilo se u Varšavi gdje favorizirana Poljska nije uspjela svladati Moldaviju u dvoboju skupine E, susret je okončan rezultatom 1-1 (0-1). Goste je u vodstvo doveo Nicolaescu (26), a poravnao je Swiederski (53).

Ranije je u toj skupini Češka s minimalnih 1-0 u Plzenu svladala Farske otoke, pa je na čelu skupine i dalje Albanija sa 13 bodova, Češka je druga sa 11, Poljska treća sa 10, a Moldavija četvrta s devet. No, Albanci, Česi i Moldavci imaju za odigrati još po dvije utakmice, a Poljaci jednu.

Standings provided by Sofascore

Rumunjska je izbila na vrh skupine I sigurnom domaćom 4-0 (3-0) pobjedom protiv Andore do koje je stigla golovima Stanciua (23), Hagija (28), Marina (44-11m) i Comana (50). Rumunjska sada ima 16 bodova, jedan više uz utakmicu više od druge Švicarske koja je ranije u nedjelju odigrala 3-3 na svom terenu s Bjelorusijom, dok je treći izrael sa 11 bodova i dvije utakmice manje.

Standings provided by Sofascore