NOGOMETNI VELIKAN

Tuga je velika, u utorak će biti puno suza: Bio je pravi džentlmen...

23.10.2023 u 16:14

Bionic
Reading

Rio Ferdinand, bivši branič Manchester Uniteda i stručnjak TNT Sportsa, opisao je Bobbyja Charltona, koji je u subotu preminuo u dobi od 86 godina, kao 'pravog gospodina'

Sir Bobby osvojio je tri naslova engleskog prvaka s ManU-om, Kup prvaka (današnja Liga prvaka) i FA kup tijekom dva desetljeća karijere u Unitedu. Zabio je 49 golova za reprezentaciju i bio je jedan od ključnih igrača u osvajanju SP-a 1966. godine.

Također je preživio avionsku nesreću u Münchenu 1958. u kojoj su poginule 23 osobe, uključujući osam njegovih suigrača.

U skladu s njegovim legendarnim statusom, na Old Traffordu postoji tribina nazvana po Sir Bobbyju. Utorak će biti prva Unitedova domaća utakmica otkako je preminuo, a Ferdinand kaže da će navijači ispuniti stadion kako bi odali počast.

'Manchester United je tako jako cijenio Sir Bobbyja. Svi navijači, mladi i stari, kada pričate o klubu s mladom osobom, siguran sam da je on jedno od imena koje se kotrlja s jezika kada govorite o povijesti. Bio je tu u toliko važnih trenutaka kluba, dobrih i loših, tragičnih i velikih. Atmosfera na stadionu bit će napeta iz pravih razloga, slaveći nekoga tako dragog nogometnom klubu', rekao je Ferdinand za TNT Sports.

  • +4
Bobby Charlton Izvor: Profimedia / Autor: Monte Fresco / MirrorPix / Profimedia

Ferdinand, koji je osvojio više trofeja u Unitedu, kaže da je Sir Bobbyjev utjecaj u klubu bio ogroman.

'Bio je netko tko je uvijek bio predan stvari Manchester Uniteda, uvijek je bio tu podrška, uvijek tu kao smirujući glas i utjecaj na cijelo mjesto. Bio je pravi džentlmen, privilegija je biti u blizini nekoga tko je učinio toliko za nogomet, ali je ostao tako skroman.'

Prije utakmice trećeg kola Lige prvaka protiv Kopenhagena (utorak, 21 sat) bit će održana minuta šutnje.