finale davis cupa

Tsonga je daleko od prave forme, muči ga ozljeda i to je velika prilika za Marina Čilića

23.11.2018 u 08:34

Bionic
Reading

Drugi meč prvog dana finala Davis Cupa između Francuske i Hrvatske u Lilleu igraju Marin Čilić i Jo-Wilfried Tsonga. Francuz je zbog ozljede pao na 259. mjesto ATP ljestvice, definitivno nije u formi i to bi trebala biti ogromna prednost na strani našeg prvog reketa

Iza Marina Čilića je pomalo razočaravajući završetak turnirske sezone, iako se još jedna sezona u TOP 10 nikako ne može okarakterizirati neuspješnom. Međutim, porazi od Copila, Struffa i Jarryja sugeriraju ranjivost, dok je poraz od Querreya na zadarskoj zemlji dokaz da može na slab dan izgubiti od servera na ovoj podlozi.

Iako je imao teških poraza u ovom natjecanju, propuštenih 2:0 u setovima protiv Socka i bolnije, protiv Del Potra u finalu, ovdje je s razlogom favorit. Zanimljivo, pred novinarima je bio više fokusiran na uvjete nego na samog suparnika.

'Grijanje je slabo. Meni bi odgovaralo da je toplije. Rasvjeta isto ima problema, nije jednaka na svim dijelovima terena. Imali smo samo dva dana treninga na glavnom terenu koji oni odlično poznaju, pa im dajem malu prednost u tom segmentu, ali mi smo spremni', kazao je prvi hrvatski reket Marin Čilić koji protiv Tsonge nema nepoznanica:

'Poznajem ga dobro, imali smo dosta teških mečeva kroz godine. Igra doma, nema što za izgubiti jer nije favorit, ali ima taktiku za njega. Sad je samo pitanje kako ću ju sprovesti', donosi portal Dvoznak.com.

Do sada su se Čilić i Tsonga sastajali sedam puta, naš je tenisač slavio u pet dvoboja, a i sada je u statusu velikog favorita.

  • +3
Davis Cup, polufinale: Čilić - Querrey Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Naime, Jo-Wilfried Tsonga je zbog ozljede ramena je propustio većinu sezone, pa se bez previše uspjeha vratio na teren, dobio samo jedan meč na zadnja četiri turnira, ali jedan od ključnih razloga povratka je bio upravo ovo vikend. Izbornik Noah nema sumnje:

'Bio sam s njim redovito zadnja tri tjedna, vidio što radi na terenu i ne bojim se za Joa. Pripremao se, dao sve od sebe na svakom treningu. Za njega je povratak bio projekt upravo s ciljem da ovdje bude najspremniji. Jako respektiram to.'

Posljednji nastup Tsonge na zemlji je završio neslavno, prošle sezone na Roland Garrosu s porazom od Oliva, što je bio pravi šok. Motiv i želja su tu, mogućnosti također, no pitanje je koliko je spreman za meč na tri dobivena seta. Iako je zadnjih dana kraće trenirao, njegov trener tvrdi da je sve pod kontrolom:

'Nema ozljede. Puno je i naporno radio, pa je malo osjetio rame i leđa. Nismo htjeli forsirati. To je sve.'