SVE MANJE ZVIJEZDA

Trostruka 'Grand Slam' pobjednica i osvajačica olimpijskog srebra odustala od Igara u Tokiju; njezin razlog nije koronavirus, nego...

15.07.2021 u 16:31

Bionic
Reading

Trostruka 'Grand Slam' pobjednica i osvajačica srebrne medalje na posljednjim olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, njemačka tenisačica Angelique Kerber (33) odustala je od nastupa na skorašnjim Igrama u Tokiju (23. srpnja - 8. kolovoza)

No za razliku od ostalih teniskih zvijezda koji su kao razlog navodili koronavirus, odnosno stroge epidemiološke mjere, Kerber je navela umor od neprestanog igranja posljednjih tjedana.

'Predstavljanje Njemačke u Londonu 2012 i u Riju 2016 su među mojim najdražim uspomenama u karijeri. Stoga je za mene razočaranje tim veće što moram prihvatiti činjenicu kako moje tijelo treba odmor nakon nekoliko napornih tjedana', objavila je Kerber koja je nedavno osvojila turnir u Bad Homburgu, a zatim stigla i do polufinala Wimbledona.

Kerber se pridružila velikoj listi teniskih zvijezda koje su odustale od Tokija poput Serene Williams (SAD), Simone Halep (Rumunjska), Rogera Federera (Švicarska), Rafaela Nadala (Španjolska), Dominica Thiema (Austrija) i Nicka Kyrgiosa (Australija) .