SADA POBIRU VRHNJE

Troicki otkrio ljepšu stranu njegovog i Čilićevog horora

03.02.2015 u 16:05

Bionic
Reading

Srpski tenisač Viktor Troicki prošao je prvo kolo u Zagrebu i nastavio munjevit put prema svjetskom vrhu nakon ITF-ove suspenzije

Viktor Troicki je prošao Iliju Marčenka nakon tri teška seta i čeka Japanca Goa Soedu u drugom kolu Zagreba. Sezonu je otvorio naslovom u Sidneyu i uvrstio se među 50 (trenutno je 46.) igrača svijeta niti sedam mjeseci nakon što je bio 'zamrznut na nuli' i bez plasmana.

'Nisam mogao očekivati ovako brz povratak u vrh, ali nadao sam se... Tijekom suspenzije su me obuzimale crne misli, ali srećom na vrijeme sam se 'razvedrio' i počeo trenirati jače nego ikada. Vjerovao sam da ću sevratiti jači nego ikada,' kaže Troicki i otkriva cilj.

'Definitivno mi je cilj ulazak među najboljih 10. Bio sam 12. i od tog društva su me dijelila dva boda protiv Murraya u Parizu, ali onda sam se previše opterećivao tim TOP 10 što me kočilo. Sada sam puno mirniji i strpljiviji.'


Osjeća da je na terenu bolji nego ranije.

'Imao sam puno vremena za razmišljanje tijekom pauze i srećom na vrijeme sam nakon početnog šoka počeo raditi. Kao i Marin unaprijedio sam svoju igru i to sada obojici donosi lijepe rezultate. Mislim da je najbolje tek pred nama,' kaže Troicki i zaršava na temu skorog Davis cup okršaja Srbija - Hrvatska.

'Igrat ću u Kraljevu i očekuejm težak meč. Sjećam se koliko nam je u Splitu bilo teško, vjerujem da će sada tako biti i hrvatskim igračima. Ako dođete bez Marina bit ćete bitno oslabljeni, ali Davis cup ne prepoznaje uvijek favorite sa papira. Ipak, obzirom da je Novak ove godine odlučio igrati za reprezentaciju -imamo cilj doći jako daleko,' najavljuje 28-godišnjak koji nakon malog osobnog horora prolazi drugu tenisku mladost.

Troicki je godinu otvorio drugom titulom karijere