OGROMNO RAZOČARANJE

Trofejni hrvatski klubovi doživjeli dva šoka; ništa od Lige prvaka u Zagrebu: Ispali smo iz natjecanja i prije odigravanja utakmica

22.09.2020 u 16:01

Bionic
Reading

Nakon jučerašnjeg šoka kada su odbojkaši HAOK Mladost zbog dva zaražena završili u 14-dnevnoj samoizolaciji isti scenarij dogodio se ženskoj ekipi Mladosti

One su u srijedu, od 21 sat ,trebale odmjeriti snage sa slovenskim predstavnikom Calcit KAMNIK u ovogodišnjoj Ligi prvaka.

'Nažalost nakon odbojkaša, COVID-19 je potvrđen i kod nekih igračica Mladosti te su i one od danas u 14-dnevnoj samoizolaciji. Festival odbojke koji je trebao biti u našoj dvorani ovaj tjedan i to sve sa prijenosom na TV ekranima nećemo gledati. Ovo je velika šteta u financijskom a pogotovo u sportskom smislu jer smo ove sezone stvarno imali dobre ekipe i po prvi put sreće na izvlačenju Lige prvaka. Nažalost zbog ove svjetske pandemije smo ispali iz natjecanja i prije odigravanja na sportskom terenu. Međutim, najvažnije da su svi naši igrači i igračice bez ikakvih simptoma, te se nadamo da će tako i ostati', rekao je sportski direktor HAOK Mladost, Darko Antunović.

Zbog zakona o zaštiti osobnih podataka (GDPR), klub neće iznositi podatke o zaraženim igračima i igračicama. Podsjećamo, odbojkaši su trebali biti domaćini turnira Lige prvaka mađarskom i albanskom predstavniku, a zatim sudjelovati na turniru u Mađarskoj, ali od toga neće biti ništa. Ironija je da su supervisor iz Bugarske i inozemni suci već u Zagrebu gdje bi trebali ostati do petka. Naravno klub domaćin snosi sve troškove.

'Žalosni smo da se prve utakmice Lige prvaka u ovoj sezoni neće odigrati. Još su od strane CEV-a muški turnir i ženska utakmica Lige prvaka iz Zagreba označeni kao 'odbojkaški događaji tjedna' gdje su sve utakmice trebale biti u izravnom TV prijenosu ', izvijestila je Plamena Stoykova, CEV supervisor iz Bugarske.

'Ovo je šok za sve nas. Ako će tako biti i u buduće, da zbog svakog pozitivnog pojedinca moramo u samoizolaciju svi u klubu, onda možemo zaboraviti na sport i natjecanje. Bolje da nam se to kaže odmah da se možemo pripremiti', kratko je u nevjerici komentirao predsjednik kluba Miro Pavlović.