FANTASTIČNE UTAKMICE

Tri velika preokreta obilježili večer Europske lige!

21.08.2015 u 10:01

Bionic
Reading

U prvim utakmicama 'play-offa' faze kvalifikacija za Europsku ligu, valja istaknuti uzbudljivu pobjedu Borussije protiv Odd Ballklubba iako je gubila 3:0 nakon 22. mjestu, dok je Athletic Bilbao vodio 2:0 i uspio izgubiti od Žiline, a slično se dogodilo i Alkmaaru...

Njemačka javnost oduševljena je utakmicom koju je Borussia igrala u Norveškoj ovog četvrtka. Do 22. minute domaći su zabili čak tri pogotka i prijetila je Tüchelu prava katastrofa na klupi slavnog kluba, no uslijedio je preokret za pamćenje.

Aubameyangova dva pogotka i jedan Kagawe vratili su susret u egal, da bi u 85. minuti Mhitarjan zabio za 3:4 te tako odveo Borussiju na prag grupne faze Europske lige.


Suprotno iskustvo imao je španjolski osvajač Superkupa. Nakon impresivne igre protiv Barcelone, Athletico Bilbao dobro je počeo u gostima kod Žiline i golovima Merina i Sole imao mirnu prednost nakon 33. minute.

Ipak, u završnici utakmice baskijski klub se opustio, a domaćini počeli zabijati. Prvo je zabio Paur, a onda Willian s dva pogotka sve preokrenuo i donio impresivnu pobjedu slovačkoj momčadi.


Sličan scenario viđen je i u Rumunjskoj. Astra je izbacila Slavena Bilića u prethodnom kolu, a sada je i Alkmaaru pokazala zube. Vodili su Nizozemci 0:2 nakon samo 13. minuti, ali već do poluvremena golovima Boldrina, Alibeca i Dandee Rumunji su preokrenuli i tako potvrdili da uspjeh protiv West Hama nije bio slučajnost.

Ovakve tri uzbudljive utakmice bit će teško ponoviti, no uzvrati će zasigurno biti zanimljivi.