kako će ovo završiti?

Totalni kaos u Grčkoj; prvenstvo se prekida jer suci više ne žele suditi

06.12.2023 u 14:51

Bionic
Reading

U ovom je trenutku upitno hoće li se 14. kolo grčke nogometne lige, koje je na rasporedu ovog vikenda, uopće igrati. Naime, nogometni suci i delegati objavili su bojkot i više ne žele suditi

Razlozi bojkota grčkih sudaca su sve češći verbalni, ali i fizički napadi na njih u posljednje vrijeme. Suci tvrde kako više ne mogu raditi u uvjetima koji su za njih postali opasni.

S druge strane, u posljednjih je nekoliko mjeseci više sudaca optuženo za korupciju i sudjelovanje u namještanju utakmica, no situacija je - barem za preostale suce - postala neizdrživa.

Sve je kulminiralo nakon što je prošlog mjeseca u Ateni napadnut sudac Andreas Gamaris, njega su napadači gađali kantama i lakše ozlijedili. Prije nekoliko dana drugi je grčki sudac, Tasos Papapetrou, dobio prijetnje smrću zbog spornih odluka u jednoj od utakmica i to je bila kap koja je prelila čašu.

Sudačka organizacija uputila je otvoreno pismo javnosti u kojem pojašnjava odluku o bojkotu.

'Grčki i strani suci su stalna meta i žrtveni jarci. Dobivamo prijetnje, nad nama se vrši nasilje, trpimo napade - fizičke i verbalne - ali sve to prolazi nekažnjeno. Zbog toga smo odlučili da nećemo suditi u utakmicama, počevši od sljedećeg vikenda, dok nam se ne osiguraju sigurni uvjeti', stoji u otvorenom pismu javnosti.

Grčki nogometni savez se za sada još nije oglasio i sada se čini kako se 14. kolo prvenstva neće igrati...

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati

Standings provided by Sofascore