EP U BUDIMPEŠTI

Tomislav Marijanović uzeo europsko srebro

26.04.2013 u 19:58

Bionic
Reading

Hrvatski judaš Tomislav Marijanović osvojio je srebrnu medalju u kategoriji do 81 kilograma na Europskom prvenstvu koje se održava u Budimpešti.

Marijanović je do ovog uspjeha stigao nanizavši pet pobjeda prije no što ga je u finalu svladao Gruzijac Avtandil Črikišvili. Naš je reprezentativac u 1. kolu bio bolji od Rumunja Adriana Nicolaea Merge, potom je svladao Armenca Mhera Karapetjana, pa Rusa Murata Habačirova, da bi put ka medalji otvorio svladavši Gruzijca Levana Ciklaurija. U polufinalu je bio uspješniji i od Rusa Ivana Vorobeva, da bi ga tek u finalu svladao Črikišvili.

U petak su na EP nastupile i tri hrvatske judašice, a najbliža medalji bila je Barbara Matić koja je zauzela peto mjesto u kategoriji do 70kg. Matić je prvo svladala Španjolku Mariju Bernabeu, da bi potom izgubila od buduće prvakinje, Nizozemke Kim Polling, pa je dobila novu priliku kroz repesaž stići do bronce. U repesažu je prvo svladala Slovenku Anku Pogačnik, ali u borbi za medalju je izgubila od Njemice Laure Vargas-Koch.

U istoj težinskoj kategoriji kao Matić nastupila je i Kristina Marijanović, ali nju je već u 1. kolu zaustavila Izraelka Lior Wildikan. Svoj nastup je porazom u 1. kolu okončala i Marijana Mišković u kategoriji do 63kg, bolja od nje bila je Talijanka Valentina Giorgis.