preselio u redove prvaka

Tomislav Ivković prije odlaska iz Željezničara već imao dogovoren novi posao?! S Borcem ide i po naslov u Kupu Republike Srpske

10.01.2022 u 18:35

Bionic
Reading

Bivši nogometni golman, a danas trener, 62-godišnji Tomislav Ivković od 24. prosinca više nije prvi čovjek struke sarajevskog Željezničara. No, novi posao nije dugo čekao, jer ovog ponedjeljka imenovan je sportskim direktorom u klubu koji je aktualni prvak BiH, Borcu iz Banja Luke

Tomislav Ivković na klupu Željezničara sjeo je u lipnju ove godine, ali rezultati momčadi s Grbavice nisu ispunili očekivanja, jer nakon 19 kola, Željo je na šestom mjestu, s čak 22 boda zaostatka za vodećim Zrinjskim.

Zato je pred božićne blagdane došlo do prekida suradnje između Ivkovića i sarajevskog kluba, no već tada se nagađalo da bivši trener Inter-Zaprešića, Rudeša, Slaven Belupa, saudijskog Faisalyja te Lokomotive, seli u redove Borca iz Banja Luke.

Ovog ponedjeljka ta je vijest i potvrđena.

'Razgovori su trajali skoro mjesec dana nakon čega sam došao do zaključka kako je ovo jedan veliki izazov za mene kao čovjeka ali i kao nogometnog stručnjaka. Vrlo dobro sam upoznat sa stanjem u klubu, imao sam dosta sastanaka, secirali smo svakog igrača i pojedinca i na kraju sam se odlučio prihvatiti ovaj izazov. Rad, red i disciplina je floskula koje se moramo pridržavati, da igrači imaju najbolje uvjete za rad kako bi svoje kvalitete mogli pokazati na terenu, a i onda od njih možemo tražiti maksimum. Nećemo dozvoliti da itko izlazi iz kalupa ponašanja i krši ustaljena pravila te nećemo dozvoliti da itko bude iznad kluba', jasan je Ivković.

'Iza nas je jedna od najuspješnijih godina u povijesti kluba, nakon deset godina smo vratili naslov u naš grad, igrali smo finale Kupa, kvalifikacije za Ligu prvaka i Konferencijsku ligu. Ovu polusezonu smo završili na trećoj poziciji i izborili plasman u četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine, kao i polufinale Kupa Republike Srpske. Ciljevi su da Borac iz godinu u godinu izlazi u Europu, te da se dođe do finala u oba kupa', istakao je potpredsjednik Bogoljub Zeljković, a potom rekao i par riječi o Tomislavu Ivkoviću.

'Tomislav je od danas (op.a. ponedjeljka) zadužen za sva sportska pitanja kako za prvu ekipu tako i za našu omladinsku školu, gdje želimo napraviti dodatni iskorak za što bolji razvoj našeg kluba', precizirao je Zeljković.