promjene na grbavici

Tomislav Ivković otišao iz Željezničara, od igrača se oprostio glasovnom porukom; već ima novi klub?

24.12.2021 u 19:12

Bionic
Reading

Bivši nogometni golman, a danas trener, 62-godišnji Tomislav Ivković od petka više nije prvi čovjek struke sarajevskog Željezničara

Sarajevski Željezničar, koji čeka naslov Bosne i Hercegovine još od 2013. godine, od ovog petka u potrazi je za trenerom.

Kako prenose brojni BiH mediji, u sarajevskom je klubu došlo do velikih promjena, jer predsjednik Upravnog odbora FK Željezničar, Nazif Hasanbegović te članovi UO, Kerim Karavdić i Mustafa Nurko koji je ujedno obavljao i funkciju v.d. direktora Kluba, podnijeli su ostavke na svoje funkcije.

Mediji prenose da je ista sudbina zadesila i Tomislava Ivkovića, koji je na klupu Plavih sjeo u lipnju ove godine, ali rezultati momčadi s Grbavice nisu ispunili očekivanja, jer nakon 19 kola, Željo je na šestom mjestu, s čak 22 boda zaostatka za vodećim Zrinjskim.

Prema nekim informacijama, Ivković bi mogao ostati u Bosni i Hercegovini, a novinar Emir Delić navodi kako bi Ivković mogao sjesti na klupu Borca iz Banja Luke, aktualnog prvaka susjedne države.