ISPAO I BUDIMIR

Tomasov zabio i izbacio Zekića, PAOK nakon Hajduka prošetao do Konferencijske lige

01.09.2023 u 08:39

Bionic
Reading

Nogometaši Fenerbahčea, PAOK-a, Bešiktaša, Fiorentine, Eintrachta i Club Bruggea su među 22 kluba koji su kroz play-off izborili nastup u Konferencijskoj ligi.

Club Brugge je u dvije zanimljive utakmice bio bolji od Osasune.

Belgijanci su u prvom susretu u Španjolskoj pobijedili sa 2-1, da bi uzvrat završio 2-2 premda je Osasuna vodila sa 2-0. Gosti su poveli u 21. minuti golom Johana Mojice, da bi hrvatski nogometaš Ante Budimir u 53. minuti zabio za 2-0.

Ipak, u posljednjih 20 minuta belgijski sastav je izjednačio. Prvo je Thiago u 73. minuti smanjio, da bi Skov Olsen u 76. minuti pogodio za 2-2. Do kraja susret više nije bilo golova, premda je nadoknada trajala čak 12 minuta. Budimir je odigrao cijeli susret za goste.

Fenerbahče je sav posao obavio u prvom susretu pobijedivši Twente sa 5-1, a Turci su prolaz potvrdili gostujućom pobjedom 1-0. Pogodak odluke zabio je Edin Džeko u 72. minuti iz kaznenog udarca.

PAOK, koji je u 3. pretkolu izbacio Hajduk, plasirao se u natjecanje po skupinama s dvije pobjede protiv škotskog Heartsa.

Nakon gostujućih 2-1, Grci su pred svojim navijačima slavili sa 4-0, a strijelci su bili Taison (16, 71), Brandon Thomas (23) i Giannis Konstantelias (57). Za PAOK je branio Dominik Kotarski.

Bešiktaš je pobjedom 1-0 protiv kijevskog Dynama prošao dalje potvrdivši 3-2 pobjedu iz prvog susreta. Jedini strijelac je bio Vincent Aboubakar u 52. minuti. Za turski sastav je od 75. minute igrao bivši hrvatski reprezentativac Ante Rebić.

Fiorentina je pobijedila bečki Rapid sa 2-0 nadoknadivši poraz 0-1 iz prve utakmice.

Oba gola za "Viole" zabio je Nicolas Gonzalez (59, 90-11m). Josip Brekalo nije igrao za Fiorentinu.

Albanski Partizani kojeg vodi Zoran Zekić nije uspio nadokanaditi gol zaostatka iz prve utakmice protiv Astane.

Kazahstanci su pred svojim navijačima pobijedili 1-0, a uzvrat je završio 1-1. Domaćin je poveo u 25. minuti golom Archangea Bintsouke, a izjednačio je hrvatski nogometaš Maron Tomasov u 46. minuti.

Mateo Kocijan je igrao cijeli susret za domaćine, a Tomasov do 89. minute za goste.

Eintracht Frankfurt je pobijedio Levski sa 2-0 nakon što je prvi susret u Sofiji završio 1-1. Ngnkam (79) i Skhiri (86) su zabili za njemačkog bundesligaša.

Kristijan Jakić je za domaći sastav igrao do 31. minute kada je napustio teren nakon nezgodnog udarca kojeg je dobio u glavu, dok Hrvoje Smolčić nije nastupio.