'BIO JE LUĐAK'

To što je Bokšić napravio Erikssonu danas je nezamislivo; Vieri se prisjetio...

23.01.2024 u 08:39

Bionic
Reading

Proslavljeni hrvatski nogometaš, Alen Bokšić, koji je u nedjelju 21. siječnja napunio 54 godine, tijekom svoje bogate karijere u dva je navrata nosio i dres rimskog Lazija

Prvi put Bokšić je u Laziju bio od 1993. do 1996. godine, a nakon sezone u Juventusu, u Rim se vratio od 1997. do 2000. godine.

U tom periodu na klupi nebeskoplavih sjedio je Šveđanin Sven-Göran Eriksson, koji je prije desetak dana priopćio kako je teško bolestan, a koji će 5. veljače napuniti 76 godina.

'Svi mogu vidjeti da imam bolest koja nije dobra, i svi pretpostavljaju da je to rak, i jest. Ali moram se boriti s njim što je duže moguće', rekao je Eriksson u gostovanju na švedskom radiju P1.

'Znam da je to u najboljem slučaju oko godinu dana, u najgorem čak i manje. Ili u najboljem slučaju pretpostavljam i duže. Mislim da liječnici koje imam ne mogu biti potpuno sigurni', rekao je Eriksson.

Bokšić je pak u to vrijeme bio u naponu snage, a nakon Lazija napravio je transfer u Middlesbrough te postao, u to vrijeme, najplaćeniji napadač Premier lige.

Tijekom tog drugog boravka u Laziju, na klupi je sjedio Sven-Göran Eriksson, dok se u jednom trenutku u kadru pojavio i Christian Vieri. Zajedno su dijelili svlačionicu tek jednu sezonu, ali i to je bilo dovoljno da Vieri zapamti Bokšića.

'Bokšić je bio pravi luđak. Govorili su to za mene, ali on se nije šalio. Na jednoj utakmici Eriksson ga je ostavio na klupi', prisjetio se 'Bobo', te nastavio:

'Pokušavao je na sebe navući marker, ali mu nije išlo. 'Ne ide mi', rekao je on, skinuo sve i otišao kući'.

'Eriksson je kasnije pitao: 'Gdje je Alen?' Ha, ha... A on je već bio kod kuće. Otišao je. Nama je bilo smiješno, ali bili smo sjajna klapa', zaključio je Vieri.