iskoristio priliku

Tinejdžer koji je iz Bayerna stigao u Dinamo zabio gol o kojem se priča; nije mu lako

27.11.2023 u 10:02

Bionic
Reading

Puno je bilo lutanja, po mišljenju mnogih i pogrešnih procjena, pri Dinamovoj transfernoj politici u ljetnom prijelaznom roku. No kada je u pitanju dolazak 19-godišnjeg Gabrijela Vidovića, uvjereni smo da je to potez koji bi maksimirskom klubu mogao donijeti jako puno toga dobroga

Naime, riječ je o igraču kojeg je još kao klinca uočio Boško Balaban i još prije nekoliko godina preporučio maksimirskim čelnicima. U međuvremenu je Gabriel Vidović zapeo za oko i puno jačim igračima, onima iz agencije sina čuvenog Rummenigea, zbog čega je ovaj mladi nogometaš, u čijim venama ima i hrvatske krvi, dobio poziv iz Bayerna.

Kao 17-godišnjak trenirao je s Bayernovim zvijezdama, a dobivao je priliku i u nekim prijateljskim ogledima, u kojima je potvrđen njegov veliki talent.

Naravno, kako je Bayern veliki klub, koji lovi europske trofeje, jasno je da se Vidovića slalo na kaljenje. I prošlu je sezonu proveo u Vitesseu, gdje je u jakoj Eredivisie skupio 25 utakmica i postigao četiri gola.

Istovremeno je kao vrlo darovit klinac dobivao pozive u U-19 i U-21 selekciju te je zadovoljio izbornički dvojac Šimunić - Bišćan. S time da je u tim momčadima igrao na svojoj 'prirodnoj' poziciji - odnosno u veznom redu, kao 'osmica' ili 'desetka'.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Inače, na dovođenju Vidovića u Dinamo, što se nije provlačilo po medijima, inzistirao je baš Igor Bišćan, koji se u svojoj suradnji s mladim igračem uvjerio u njegove kvalitete. Ipak, na obostrano nezadovoljstvo, Bišćan je dobio otkaz prije nego je Vidović stigao u Maksimir. A zbilo se to na samom kraju prijelaznog roka, kada su pripreme bile odrađene i kada je ovaj 19-godišnjak mogao samo u hodu hvatati konce Dinamove igre i pokušati se u negativnoj atmosferi, koja je uslijedila nakon ispadanja od AEK-a, ali i praške Sparte, nametnuti treneru Jakireviću.

Pritom nije zanemarivo to da nije igrao ni na svojoj poziciji, već na krilu, što pak iziskuje puno više motorike, odnosno automatizma, i trošenja u obrambenim zadaćama. Nije mu bilo lako, ali borio se i čekao priliku...

Vidoviću je išlo na ruku to što je zabljesnuo s dva gola, pa je u tom rujanskom sivilu izgledalo da će baš on donijeti potrebnu dozu pozitive. No očito su svi zaboravili da je dečku tek 19 godina, da nije prošao pripreme s Dinamom i da ne igra svoju poziciju. Ali i da za nogometnu momčad treba 11 igrača.

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'

Dinamo je počeo patiti kao momčad, zaredao je s negativnim rezultatima i najednom je baš Vidović postao problem.

Naravno, nitko ne kaže da u tim utakmicama, u kojima je dobivao priliku s klupe 15, 20 minuta, nije mogao opet 'eksplodirati', ali oni koji prate nogomet itekako dobro znaju da mladim igračima trebaju prilika, minutaža i povjerenje. Osim toga, pisanje medija - u stilu da je upitno treba li ga Dinamo otkupiti od Bayerna za 3,5 milijuna eura - očito je i u njemu izazvalo revolt, pa je nakon pobjedničkog gola Osijeku njegova reakcija čak i razumljiva.

Jer on je - dobivši nešto više od 20-ak minuta - ipak uspio postići gol i donijeti Dinamu neophodna tri boda.

Vidovićev gol za Dinamovu pobjedu protiv Osijeka Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport
  • +19
Dinamo - Osijek, 16. kolo, 2023./24. Izvor: Pixsell / Autor: Luka stanzl/PIXSELL
Standings provided by Sofascore