TRIJUMF NA POHORJU

Tina Maze pobjedom razgalila 'sosedov'

27.01.2013 u 13:46

Bionic
Reading

Slovenka Tina Maze pred svojim je navijačima na mariborskom Pohorju trijumfalno osvojila slalom za Svjetski kup, a time i trofej Zlatne lisice

Postala je Maze treća Slovenka s osvojenom Zlatnom lisicom, nakon Mateje Svet i Urške Hrovat. Učinila je to sa stilom. U subotu je bila druga u veleslalomu, iako je vodila nakon prve vožnje, a onda je u nedjeljnom slalomu pomela konkurenciju. Imala je najbrže vrijeme u obje vožnje! Drugoplasiranu Šveđanku Fridu Hansdotter ostavila je iza sebe za 86 sekundi, dok je Austrijanka Kathrin Zettel, koja je osvojila treće mjesto, zaostala sekundu i 13 stotinki.

Slovakinji Veroniki Zuzuluvoj je pobjedničko postolje pobjeglo za samo jednu stotinku. Toliko je kasnila za Zettel.

Sjajna 17-godišnja američka skijašica Mikaela Shiffrin, koja je nakon zagrebačkog slaloma osvojila i onaj u austrijskom Flachauu, a slavila je i u švedskom Äreu, na Pohorju je osvojila 8. mjesto (+1.93). Shiffrin je i dalje vodeća u poretku slaloma, ali Maze sada za njom zaostaje samo 13 bodova. U ukupnom poretku briljantna Slovenka ima 1.654 boda, dok je drugoplasirana Njemica Maria Höfl-Riesch prikupila 806 bodova.

'Čudesno je pobijediti pred svojim navijačima na Pohorju. Nije bilo lako, morala sam se boriti za pobjedu. Na startu mi je sve miješalo. Teško mi je bilo ostati usredotočena. Nije lako pred ovako mnogobrojnom publikom. Zato sam ponosna na sebe. Između dvije vožnje su me svi pitali zašto sam tako nervozna, ali ja sam se naučila da u takvim situacijama moram ostati usredotočena,' komentirala je 29-godišnja Črnjanka.

SK, slalom (ž) u Mariboru, rezultati:

1. Maze (Slo) 1:33.68
2. Hansdotter (Šve) +0.86
3. Zettel (Aut) +1.13
4. Zuzulova (Svk) +1.14
5. Kirchgasser (Aut) +1.53


Poredak u slalomu:

1. Shiffrin (SAD) 468
2. Maze (Slo) 455
3. Hansdoter (Šve) 355

Ukupni poredak:
1. Maze (Slo) 1.654
2. Höfl-Riesch (Nje) 806
3. Vonn (SAD) 740

Dirljiv trenutak iz Slovenije